Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Flere vil jobbe lenger
Ifølge MMI-tall vil fire av ti jobbe lenger enn til 67 år, dersom det gir økt pensjon.
I alt 39 prosent er villige til å jobbe etter at de har fylt 67 år, dersom det betyr mer penger i lomma når livet som pensjonist starter.
Fagfolk synes tallene er overraskende, skriver nettstedet Absentia.
- Det er oppsiktsvekkende mange som vil stå i jobben lenger enn til 67 år.
Folk ser åpenbart muligheten til å få høyere pensjon i det nye pensjonssystemet, sier Jan Otto Risebrobakken, informasjonssjef i Storebrand til Dagsavisen.
God nyhet Bare 15 prosent av de 2982 spurte vil gå av før de er 64 år, hvis det betyr noe for størrelsen på pensjonen.
- Når tidlig pensjon får en kostnad for den enkelte, vil de fleste ønske å stå lenger i jobb. Politikerne håper at folk står lenger i arbeid, så dette bør være en god nyhet for dem, sier Risebrobakken.
Endrede holdningerMMI har gjort Den store spare- og forsikringsundersøkelsen for Storebrand flere år på rad. De kan derfor følge over tid om folks holdninger til pensjon endrer seg.En markant tendens i årets undersøkelse er at stadig flere ser for seg at de vil fortsette å jobbe godt opp i 60-årene.
Selv når folk blir spurt om å se pensjonsalderen uavhengig av en økonomisk gulrot, så sier i alt 41 prosent at de gjerne fortsetter etter de har fylt 60. Det er det høyeste tallet siden målingene startet i 2002.
Må trivesNår vi vurderer å jobbe lenger, er det innholdet i jobben og arbeidsmiljøet som er viktigst for de ansatte.
I undersøkelsen svarer 90 prosent at interessante og tilpassede arbeidsoppgaver har størst betydning. Dernest følger fleksibel arbeidstid og mulighet for å kombinere lønn og pensjon.
Arbeidskraftreserve- Det er en utfordring for arbeidsgiver at forhold på arbeidsplassen teller mest for å få folk til å jobbe lenger. Bedriftene må nå ta tak i arbeidskraftreservene som disse eldre representerer, sier Risebrobakken.
I pensjonsreformen går man bort fra at bare de 20 årene du tjente mest, skal telle i pensjonsberegningen. Nå innføres en ordning der alle arbeidsårene teller med.