Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ok med livsstil-interessert sjef
Danske arbeidstakere synes det er positivt at sjefen bryr seg om livsstilen deres, viser ny undersøkelse.
Et stort flertall av deltagerne i undersøkelsen, som ble utført for organisasjonen Dansk Erhverv, synes det er helt ok at sjefen interesserer seg for de ansattes livsstil, kostvaner og personlige problemer. Hele 93 prosent synes arbeidsgiveren bør interessere seg for de ansattes kostholdsvaner.
Også mental innblanding
Og engasjementet bør ikke stoppe ved kosthold- og motivasjonsvaner: Ifølge undersøkelsen, bør sjefen også vise interesse for de ansattes personlige problemer. 64 prosent av deltakerne mener det er i orden at arbeidsgiveren tilbyr psykologhjelp eller familieterapi til sine ansatte.
Bra for begge parter
Hos den danske fagbevegelsen finnes den samme aksepten for sjefens innblanding i medarbeidernes ve og vel. Arbeidsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, ser det som en mulighet for både arbeidsgiveren og de ansatte:
- I dag er det en langt høyere aksept for dette enn for 10-15 år siden. Det hjelper arbeidsgiveren til å få ned sykefraværet, og for de ansatte gir det en større mulighet for å snakke om problemene sine, sier han til business.dk.
- Ikke tving de andre
Han påpeker imidlertid at arbeidsgiveren må respektere at ikke alle de ansatte ønsker å brette ut om livsstil og problemer til sjefen.
- Selv om de fleste er positive til sjefens innblanding, må man ta hensyn til de få som ikke er det.
(business.dk.)