Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Tenker lite på forfremmelser
Norske arbeidstagere er fortsatt blant verdens minst fokuserte på forfremmelser. Men vi er på glid, viser ny, internasjonal undersøkelse.
Selv om norske arbeidstakere ikke tenker på forfremmelse er vi blant de som er mest fornøyd med sjefene våre viser undersøkelsen. (Ill.foto:Colourbox)
I mai svarte 72 prosent av norske medarbeidere at de ikke er opptatt av forfremmelser. Nå svarer 65 prosent det samme – men svarprosenten er fortsatt den høyeste blant de 26 landene i den internasjonale mobilitetsundersøkelsen Randstad Work Monitor.
Engstelig for forandring
- Nordmenn er mer opptatt av trygghet og langsiktighet enn av forfremmelser. Dessuten er vi kanskje litt mer engstelige for forandring, sier administrerende direktør Øyvind Sandvik i Randstad i en pressemelding.
Han leder den norske avdelingen av verdens nest største aktør innen bemanning og utleie av konsulenter, som fire ganger i året tar pulsen på internasjonale arbeidslivstrender gjennom Randstad Work Monitor.
Søker balanse
Analysen viser at arbeidstagere i de tre nordiske landene er minst opptatt av forfremmelser av samtlige.
I Norge og Skandinavia for øvrig skjer forfremmelser i større grad i form av jobbskifter, enn gjennom fokus på internt stigning i gradene. De fleste andre land utenfor Skandinavia har et mye tøffere karrieresystem, der også betingelsene for ansatte på lavere nivåer, gjerne i starten av jobbkarrieren, er dårligere.
- Resultatene fra undersøkelsen viser også at en riktig balanse mellom jobb og privatliv, fleksibilitet til å planlegge arbeidsdagen betyr adskillig mer for norske arbeidstakere enn i de fleste andre land undersøkelsen sammenligner med, sier Sandvik.
Undersøkelsen viser tydelig også at nordmenn mener i mye større grad enn andre at ansvaret for personlig utvikling ligger på dem selv, og at personlig utvikling er en kombinasjon av personlig og jobbmessig utvikling. Det holder altså ikke med ny jobb og spennende arbeidsoppgaver alene; resten av hverdagen og livet må også utvikles paralellt.
Norske sjefer best
Et annet område der Norge går av med seieren, er på tilfredshet med nåværende arbeidsgiver. Her ligger vi klart foran alle andre.
- Nordmenn er rett og slett mer fornøyd med jobben sin enn alle andre vi kan sammenligne oss med. Det viser at norske sjefer er best i klassen når det gjelder å legge tilrette for de ansattes arbeidsdag og privatliv, sier Sandvik.
Tenker minst på forfremmelser:
Norge 65 prosent Sverige 62prosent Danmark 58 prosentJapan 54 prosent
Tenker mest på forfremmelser
Mexico 85 prosent Italia 80 prosent Slovakia 77 prosentFrankrike 75 prosent
(NTB)
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.
"