Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Overtid gir økt risiko for depresjon
En ny studie viser at personer som jobber mye overtid har dobbelt så stor risiko for å rammes av depresjon. Kvinner, yngre mennekser og ansatte med en dårlig betalt jobb mer mest utsatt.
Ill.foto: Colourbox.
Det har forskere ved University Collage i London og det finske arbeidshelseinstituttet kommet frem til. Drøyt 2000 offentlige tjenestemenn i England er fulgt over en periode på fem år.
Doblet risiko
Resultatene viser at personer som jobber lengre dager, i snitt 11 timer eller mer, hadde 2,5 ganger så ofte perioder med depressive sykdommer sammenlignet med de som hadde normalarbeidsuke med 7-8 timer arbeid per døgn.
Kvinner og yngre ansatte
Risikoen for å bli deprimert av en lang arbeidsdag økte uavhengig av alkoholkonsum, støtte fra ledere og kolleger, røyking og andre psykiske sykdommer.
Mest utsatt er kvinner, yngre mennsker, personer med dårlig lønn og et moderat alkoholkonsum.
God kontroll og godt betalt
Noen positive effekter fant forskerne, eksempelvis som god kontroll over arbeidsoppgavene eller at den ansatte tjener godt. Disse faktorene kan fungere som en buffer mot negative helseeffekter som følge av lange arbeidsdager.