Fleksibel arbeidstid motvirker deltidsarbeid
NYHET: En fleksibel arbeidshverdag fører til at flere kan jobbe fulltid. Spesielt viktig er det for småbarnsforeldre viser tall fra en svensk undersøkelse.
Rekrutterings- og bemanningsselskapet Academic Work har bedt mer enn 7000 unge akademikere svare på hva de etterlyser hos en arbeidsgiver. På topp-ti-listen havner fleksibel arbeidstid og geografisk nærhet til hjemmet.
Det at mange unge akademikere kan bestemme når de vil jobbe selv, bekreftes i en annen undersøkelse utført blant 1 000 medlemmer i fagforbundet Jusek.
Her svarer 80 prosent at det er viktig å ha en fleksibel arbeidstid – og at de kan jobbe fra et annet sted en arbeidstedet. Spesielt viktig virker det å være for kvinner med barn under 15 år. Seks av ti kvinner som har barn sier at de hadde blitt tvunget til å gå ned i stillingsprosent dersom de ikke hadde muliheten til å jobbe fleksibelt.
– Mange kvinner som har barn opplever fleksibel arbeidstid som en forutsetning for å kunne jobbe fulltid. Det å slippe å gå ned i arbeidstid øker den økonomiske friheten for enkeltindivider. Men det er fortsatt et grunnleggende problem at kvinner ofte jobber dobbelt ved å ta hovedansvaret for hjem og familie, sier styreleder i Jusek Sofia Larsen i en pressemelding.
Av de som jobber fleksibelt sier 32 prosent at de har en forhøyet arbeidsbelastning, sammenlignet med de som ikke jobber fleksibelt. Her svarer 25 prosent at de har en forhøyet arbeidsbelastning. Det fleksible arbeidslivet krever et lederskap som setter tydelige grenser for dette arbeidet, det kommer frem i rapporten fra Jusek.
(Kilde: Prevent.se)
_______________________________________________________________
Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse