Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Deprimerte syke er lenger borte fra jobb
En ny studie fra det danske arbeidsmiljøinstituttet viser at blant sykmeldte med psykiske helseproblemer, er det de med depresjoner som bruker lengst tid på å komme tilbake i arbeid.
Studien baserer seg på resultater fra en spørreskjemaundersøkelse blant sykmeldte med psykiske helseproblemer som stress, depresjoner og utbrenthet, melder STAMI.
Resultatene tyder på at tiden det tar å vende tilbake til arbeidet både avhenger av helsemessige faktorer og forhold på arbeidsplassen. I gjennomsnitt tok det 25 uker for de sykmeldte å vende tilbake til arbeidet. Ett år etter sykmelding var 86 prosent av de sykmeldte tilbake i arbeid.
Sykmeldte med depresjoner brukte lengre tid på å vende tilbake til arbeidet, mens de sykmeldte som vurderte sin egen helse som god, kom raskere tilbake i arbeid. Sykmeldte som arbeidet i kommunal eller privat sektor, brukte lenger tid på å komme tilbake i jobb enn ansatte i staten, ifølge den danske undersøkelsen.
Faktorer som kjønn, utdannelsesnivå, samlivsform, arbeidsplassens størrelse, smerter i rygg og nakke og om man var i arbeid ved undersøkelsens start hadde ingen innflytelse på om de sykmeldte vendte tilbake til arbeidet eller ikke.