Mange ledere dropper lunsjen
En svensk undersøkelse viser at 4 av 10 ledere hopper over lunsjen en gang i uken. 2 av 10 gjør det flere ganger i uken.
Er du en av de som dropper lunsjen og jobber i stedet? Da bør du kanskje omprioritere litt i din arbeidshverdag. (Ill.foto: Colourbox)
Over halvparten av de 2000 lederne som svarte i undersøkelsen sier at de jobber i lunsjen fordi jobbhverdagen er for travel. De har rett og slett for mye å gjøre.
Ifølge den svenske helseeksperten, Eva Forsberg Schinkler, varer den ideelle lunsjen opp mot en times tid. For å kunne samle energi til resten av arbeidsdagen bør du trene eller gå deg en tur slik at du får litt frisk luft. Deretter bør du innta lunsjmåltidet i ro og mak, uten å snakke jobb og uten å sluke maten.
Hun mener lunsjen, i liket med resten av arbeidsdagen, handler om prioritering på måte som man prioriterer møter og andre arbeidsoppgaver.
Det skal legges til at svenskene normalt har en times lunsjpause, mens vi i Norge normalt har en halv times tid.
Undersøkelsen er utført av Chef.se blant 2000 ledere.