Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Finans på topp i arbeidsglede
Norske arbeidsplasser ligger i den øverste verdenseliten når det gjelder arbeidsglede. Og ingen i Norge har medarbeidere med større arbeidsglede enn bankene og forsikringsselskapene.
De hyggelige konklusjonene for norsk arbeidsliv kommer fram i den norske versjonen av European Employee Index (EEI), som ble presentert på HR-messen i Oslo onsdag.
EEI er en undersøkelse av arbeidsglede og lojalitet i Norden. I år er datagrunnlaget utvidet til 20 land. Undersøkelsen lages og utgis av danske Ennova, og HR Norge bidrar med tolkning og kvalifisering av de norske funnene.
Det var administrerende direktør i Ennova, Henrik D. Sørensen som presenterte funnene på HR-messen. Han kunne fastslå at norske arbeidsplasser ligger helt i topp i verden når det gjelder arbeidsglede, med 69 av 100 mulige poeng i gjennomsnitt.
Store bransjeforskjellerLikevel er det store forskjeller mellom bransjer. For mens bank og forsikring ligger på topp, tett fulgt av kultur, foreningsvirksomhet, undervisning og forskning, ligger post og telekommunikasjon aller nederst.
- Disse bransjene har vært gjennom store omstillinger i lang tid. Det gjenspeiler seg i tallene, sier Sørensen.
Det daglige arbeidetHan minner dessuten om at hele 15 prosent av arbeidstakerne kan sies å ha lav arbeidsglede. De er verken tilfredse eller motiverte i forhold til jobben.
- Dette er mennesker som gruer seg til å gå på jobb hver morgen, understreker han.
I den andre enden av skalaen finner vi 11 prosent som er preget av svært høy arbeidsglede.
Det er først og fremst i forholdet til sitt daglige arbeid at nordmenn finner arbeidsgleden. Faglig og personlig utvikling skårer svært lavt som årsak til økt arbeidsglede.