Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Frykter norsk kompetanse-bakevje
Tungrodd regelverk rundt arbeidsinnvandring gjør at Norge er i ferd med å tape kampen om kompetansen, advarer HSH-direktør Vibeke H. Madsen.
- Norge er i ferd med å komme helt i bakleksa i kampen om kompetansen, sier administrerende direktør Vibeke H. Madsen i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.
Advarselen er knyttet til at det i gjennomsnitt tar fire til fem måneder å få en sak om spesialist-innvandring behandlet i Utlendingsdirektoratet. En eventuell klagebehandling av en spesialistsak i Utlendingsnemnda tar i gjennomsnitt sju måneder.
- Det sier seg selv at mange arbeidsgivere ikke kan vente så lenge, sier Madsen.
Glad for regelendringerDerfor er hun glad for at arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen varlser endringer i regelverket, slik at det skal bli enklere og raskere å skaffe de nødvendige tillatelsene for utenlandske arbeidstakere.
- Vi er glad for at Hanssen ser behovet for å handle, men han må handle raskt, fastslår Vibeke H. Madsen.
" Arbeidsgiverne vet bestHSH mener at kravene for å få arbeidstillatelse som faglært og spesialst i større grad bør bestemmes av arbeidsgiverne. Det er tross alt de som vet best hvilken kompetanse de trenger å hente inn fra utlandet, og hvor de lettest kan få tak i den.
Norge har en spesialistkvote på 5000 arbeidsinnvandrere årlig. Den har aldri vært i nærheten av å bli fylt, men i fjor økte antallet spesialister med 500 fra året før til 2000.