Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Høy depresjon-risiko blant jurister
Jurister har høyere risiko for å utvikle depresjon enn mange andre yrkesgrupper. Og sjansen er også større for at de vil "behandle" symptomene med alkohol og andre rusmidler.
Dette kommer fram i en ny, australsk undersøkelse. Kartleggingen omfattet 7500 yrkesutøvere fra en rekke ulike profesjoner, blant annet revisorer, ingeniører, arkitekter - og jurister.
Undersøkelsen viser at hver tiende fagperson har symptomer på depresjon. Blant jurister er andelen enda høyere: 15 prosent.
Medisinere seg selvDeltakerne i undersøkelsen ble også spurt om de bruker alkohol eller narkotika for å takle nedstemthet og depresjon. Også her skåret juristene høyest. Fem prosent oppga å "medisinere" seg selv på denne måten.
Ingeniører er derimot den yrkesgruppen hvor denne formen for "behandling" er minst vanlig.
Større åpenhet- Med større oppmerksomhet rundt problemene håper vi å bli kvitt stigmaet rundt depresjon i de juridiske miljøet. Dermed kan den enkelte lettere kjennersymptomene og søke hjelp tidligere, sier terapeut Jackie Furey ved rehabiliteringssenteret South Pasific Private i Sydney, ifølge australske Human Resources Magazine.
Flere faresignalerØkt rusbruk er bare ett av mange signaler på depressivel lidelser. Det er viktig å være på vakt hvis man i mer enn to uker føler nedstemthet og mister interessen for ting man tidligere har hatt glede av.
Søvnproblemer, lav produktivitet, manglende motivasjon, negative tanker og følelser er også faresignaler. Det samme er en vedvarende følelse av hjelpeløshet og verdiløshet, skriver det australske HR-magasinet.