Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
- Teknologer mangler lederambisjoner
Teknologer kan bli svært gode toppledere, men de har ikke like sterk motivasjonen som økonomer for å gå inn i slike roller. Det mener professor Paul Moxnes ved Handelshøyskolen BI.
I et intervju med Teknisk Ukeblad sier Paul Moxnes at forskjeller i utdannelse preger synet på ledelse hos de to yrkesgruppene.
- Sivilingeniørstudenter får ikke like mye undervisning i ledelse som siviløkonomstudenter. Det bidrar nok til at teknologene er mer opptatt av faget sitt enn av ledelse, sier BI-professoren.
"Faglige spørsmål Han tror at topplederjobber trigger økonomer fordi de i en slik posisjon kan styre nettopp økonomien i virksomheten. Ingeniørene, derimot, ønsker heller å ta beslutninger i faglige spørsmål.
Moxnes tror likevel at teknologer kan bli gode toppledere, dersom de først tar spranget. Økonomene er i hans øyne altfor opptatt av tall og bunnlinje.
Blårussen har overtatt - Blårussen har overtatt hegemoniet sivilingeniørene hadde under industriboomen på 1960-tallet. I dag styrer økonomene verden - mens ingeniørene skaper den, sier Moxnes til Teknisk Ukeblad.
- Økonomene støtter seg på tall, mens sivilingeniørene bruker sin sunne fornuft. Jeg vil ha flere sivilingeniører i topplederposisjoner.
PsykologPaul Moxnes er professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Hans egen fagbakgrunn er psykologi.