Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Personal og Ledelse på vei!
I denne utgaven kan du lese om syv lederes erfaringer med det grenseløse arbeidslivet. I temadelen får du vite hva som skal til for at lederutviklingstiltak virker. Få også med deg reportasjen om 430 ansatte som har forpliktet seg til å røre på seg 30 minutter om dagen.
Det grenseløse arbeidsliv
Tekniske duppeditter har gjort oss i stand til å jobbe hvor som helst, når som helst. Men er det bare fordeler som følge av dette, eller trenger vi klarere retningslinjer slik at de ansatte ikke sliter seg ut?
– Vi ser at normalarbeidsdagen er under press, men den er ikke borte. I dag blir flere arbeidstakere målt på resultater snarere enn på arbeidstid. Dette skaper insentiver til å jobbe på kvelden, og å lese e-post på fritiden uten å rapportere dette som arbeidstid, sier hun.
30 minutter fysisk aktivitet om dagen
– Målet vårt var at minst 300 ansatte skulle bli med på ”G4S Aktiv”, men allerede nå teller vi flere enn 430. Disse kommer fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør, sier Hope Osen.
Tema Lederutvikling:
Jan Ketil Arnulf ved Handelshøyskolen BI har i en årrekke forsket på ledelse. Gjennom sitt arbeid har han blant annet funnet at det er svært få virksomheter som evaluerer sine lederutviklingstiltak. Det betyr at de ikke får vite om den medisinen de foreskriver, faktisk virker.
– Mange har en absurd tro på at ledelse er et medfødt talent, men det er det ikke. Du kan sammenligne det med gode musikere, og jeg har aldri hørt om gode musikere som ikke øver jevnlig. Ledelse er noe av det samme, det handler om øvelse, dannelse og repetering i nye bransjer, nye posisjoner og nye stillinger. Det å lede er en pågående prosess som krever trening hele tiden, ikke bare når det oppstår problemer, sier Arnulf til Personal og Ledelse.
Kompetansereform i forsvaret
«Det sikkerhetspolitiske bildet har endret seg de siste årene, likeså spennet i de oppgaver som Forsvaret er satt til å løse. Samfunnet endrer seg, og utviklingen går fort. En av utfordringene for vår sektor, som for mange andre virksomheter, er å skaffe den optimale balansen mellom bredde- og dybdekompetanse. Med dagens krav til høyteknologisk fagekspertise i vårt nettverksbaserte forsvar trenger vi stadig flere med spesialkompetanse.» Det skriver Kjersti C. Klæboe som gjesteskribent i Personal og Ledelse.
Tar lunsjen til nye høyder
ISS har i lang tid hatt lunsjkonseptetMat og mennesker, men nå skal dette sakte, men sikkert endres til Tid for lunsj.
I over ett år har tre personer arbeidet på heltid med å utforme det nye konseptet. I 400 kantiner landet rundt skal menyer, uniformer og logoer endres, og kokkene skal læres opp. Arbeidet er i full gang, i løpet av 2014 skal alle ISS-kantiner ha det nye lunsjkonseptet på plass.
Friminutt med Elin Ørjasæter
Dropp strategipratet!
Elin Ørjasæter er aktuell med boken Bedre Ledelse. Hun mener HR må droppe alt strategipratet og jobbe mer operativt. – Vær mer «hands on» for ledere som sliter med utfordringer i hverdagen, råder hun i et intervju med Personal og Ledelse.
Dette og mye mer kan du lese om i Personal og Ledelse nummer 3 som nå er på vei i posten. Er du ikke abonnent kan du bestille Personal og Ledelse her.
"