Verdens største sikkerhetskampanje
I disse dager samler nærmere 260 000 personer seg i arbeidet for sikkerhet. Skanska gjennomfører sin årlige sikkerhetsuke, melder HMS Magasinet.
Mandag 13. mai startet verdens største globale sikkerhetskampanje i Skanska. Den samler 57 000 egne ansatte og mer enn 200 000 ansatte hos underentreprenører og samarbeidspartnere.
På mer enn 10 000 bygg- og anleggsplasser vies ekstra oppmerksomhet til sikkert arbeid i alle ledd av produksjon og planlegging. Dette gjør kampanjen til en av verdens største på sitt område.
Målet er null ulykker
Årets sikkerhetsuke er den niende globale sikkerhetsuken i selskapet. Målet er null ulykker - i en bransje som dessverre er mer ulykkesutsatt enn andre. Omtrent 40 prosent av alle dødsulykker på arbeidsplasser skjer i bygg- og anleggsbransjen. Erfaringene fra Skanskas sikkerhetsuke viser at antall ulykker kan reduseres betydelig.
Dialog og involvering
Tema forSikkerhetsuka 2013 er dialog og involvering. Det å snakke sammen om hvordan arbeid utføres sikkert og effektivt, vil minske antall ulykker. Derfor er det viktig at alle involverer seg i sikker og effektiv produksjon. Sikkerhet skal være en naturlig del av alle arbeidsoperasjoner - både i planlegging og produksjon. Alle skal komme seg like hele hjem etter en arbeidsdag hos Skanska. Sikkerhetsuka skal bidra til dette.
Sikkerhet avgjørende for effektivitet
– Sikkerhet går foran alt i Skanska. Arbeidet med sikkerhet kan aldri hvile, men for å markere betydningen av temaet, vier vi en årlig uke med ekstra oppmerksomhet til sikkerhet. Vi ser også at sikkerhet er en avgjørende faktor for effektiv produksjon, selv om det viktigste for meg er at alle kommer seg hele hjem etter endt arbeidsdag hos Skanska, sier Anders Danielsson, adm. direktør i Skanska Norge.
Stor aktivitet i Norge
På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge vil markeringen av årets sikkerhetsuke sette sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver. Blant aktivitetene som gjennomføres i løpet av sikkerhetsuka inngår sikkerhetssamtaler, hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet, beredskapsøvelser, og diskusjoner om sikkerhet.
"