Mental trening: - Jeg var konfliktsky
Trener opp viljestyrken #1: Trening på selvledelse, ansvarstaking og emosjonell intelligens har gitt Ruby Thune–Larsen styrke til å møte konflikter i stedet for å unngå dem.
Ruby Dawes Thune – Larsen studerer HR og Personalledelse. – Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som sier at de har sett en positiv endring, at jeg er blitt flinkere til å ta konfrontasjoner fremfor å unngå dem.
Ruby Dawes Thune – Larsen (24) studerer HR og Personalledelse. Forut for kurset med Tom Karp hadde hun hatt noen perioder i livet som hadde vært tøffe.
– Da jeg startet på kurset; Ledelse og Personlig Lederskap, begynte jeg raskt å koble det jeg hadde erfart tidligere i livet opp mot det Tom snakket om. Det var spesielt en artikkel som fikk meg til å forstå at det er jeg som kontrollerer livet mitt. Jeg kan ikke kontrollere andre eller omgivelsene rundt meg. Jeg forsto at alt handler om valgene vi tar.
– Jeg kan faktisk velge å stå opp tidlig på morgenen og bestemme meg for at jeg skal ha en bra dag, fremfor å følge det gamle mønsteret mitt.
Selvledelse
– Dersom du skal bli en god leder ovenfor andre mennesker, må du kunne lede seg selv først. Du må vite dine styrker og svakheter før du kan lede andre, sier Ruby.
Ruby har et bredt fokus og hun har trent og trener fortsatt på bevisstgjøring, viljestyrke, selvkontroll, selvtillit, selvledelse, ansvarstaking, motivasjon og emosjonell intelligens.
Tidligere kunne hun våkne opp med et dårlig humør – noe som påvirket resten av dagen, det ønsket hun å endre på. Et klart mål for Ruby var at hun ikke ønsket å være konfliktsky.
– Jeg begynte å sette opp post-it lapper med positive ord på veggen ved siden av senga. To ord som betød mye for meg var bevisstgjøring og fokus!
For Ruby handlet mye av treningen om å flytte fokuset over på det hun kunne gjøre noe med i livet, og droppe det hun ikke kunne gjøre noe med.
For HR-studenten ble det viktig å lære seg å lede seg selv.
Fra offer til handling
Oslojenta har lært at hun ikke er et «offer» for noe eller noen.
– Det er jeg som velger min fremtid. Jeg har også en samboer som trener på mye av de samme tingene. Han hjelper meg hver dag til å bli det beste mennesket jeg kan bli og det har fungerer veldig bra.
– Tidligere gikk jeg blant annet i forsvar istedenfor å ta imot kritikken jeg fikk. Jeg var konfliktsky. Nå tør jeg å gjøre de ubehagelige tingene og ta de ubehagelige konfrontasjonene - fordi jeg har lært at det må gjøres.
Hun har forstått og erfart at det å unngå konfliktene, bare vil skape større problemer.
– Det kan være veldig ubehagelig å håndtere en konflikt der og da, men etterpå føles det mye mer behagelig. Det er en lettelse, og for hver gang blir det mindre og mindre ubehagelig.
Mestringsfølelse – belønning nok
Ruby har ikke gitt seg selv noen spesiell belønning underveis. Hun er mer opptatt av bonusen som mestringsfølelsen gir henne. Hun kaller det langsiktig belønning.
– For hver gang jeg klarer å konfrontere fremfor å unngå, får jeg en følelse av at jeg er helt rå og kan klare alt. Ingen kan stoppe meg utenom meg selv.
Hvilke resultat har det gitt?
– Både familie og venner har sett stor forandring i løpet av dette studiet. I dag går jeg inn som en megler dersom det oppstår diskusjon i familien eller blant venner. Det gjorde jeg ikke tidligere.
Hvilket råd vil du gi andre som vil trene på viljestyrke?
– Ha kontakt med følelsene dine og vær åpen. Dessuten er det viktig at du prioriterer tiden din riktig dersom du vil bli en bedre utgave av deg selv, avslutter Ruby
TEMA viljestyke - Les mer:
- Fysisk trening: Bedre karakterer og mer selvtillitt " - Mental trening: Møter konfliktene istedet for å unngå dem " - Visualiserer alle utfall: Ett tankesett uansett situasjon" - Slik kan du trene opp viljestyrken din - Tren opp din viljestyrke
Artikkelen er hentet fra Karrieremagasinet Kaleidoskopet 1-2014
.
"