Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ny vei til å bli hotelleder
Snart vil det bli mulig for kokker, servitører og andre med relevant fagbrev å søke seg direkte inn på hotelleder-utdanning ved Universitetet i Stavanger.
– Vi ønsker å gi dem som har fagbrev mulighet til å søke seg inn direkte inn på høyere utdanning, sier Truls Engstrøm (t.h.). Her sammen med Gisle Steffensen på besøk på Sola strandhotell. (Foto: Elisabeth Tønnessen, Universitetet i Stavanger)
Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått grønt lys fra Kunnskapsdepartementet for å starte opp bachelor i hotelledelse via y-veien.
– Kandidater med både fagbrev og en lederutdanning er gull verdt for hotell- og restaurantnæringen. Dette er fantastiske nyheter og resultat av flere års systematisk arbeid, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole, UiS.
En suksess
Ordningen med yrkesfaglig vei, eller y-vei, til høyere utdanning startet opprinnelig opp for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene. Ordningen viste seg å bli en suksess, studentene som ble tatt opp via y-veien gjorde det svært godt.
Etter hvert har flere y-veistudier kommet til. Bachelor i hotelledelse via y-veien ved UiS blir det første studiet av slaget i landet innen restaurant- og hotellfag. Utdanningen starter opp fra høsten 2015 og retter seg mot søkere med fagbrev eller svennebrev som kokk, servitør, baker og liknende.