Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ola og Kari trives på jobben
Bare 10 prosent av norske arbeidstakere føler et sterkt behov for å gjøre noe helt annet enn det de arbeider med i dag. Ikke i noe annet europeisk land er behovet for å skifte kurs på karrieren så lite som her hjemme.
Ill.foto: Colourbox.
41 prosent av norske arbeidstakere sier de med glede vil jobbe to år lenger enn offisiell pensjonsalder om de fikk tilbud om det. 45 prosent svarer ja til to ekstraomganger i arbeidslivet, dersom de hadde blitt tilbudt fem prosent mer i lønn.
- Norske arbeidstagere er kanskje ikke like lystne på å vie livet sitt til båtpuss, kantklipping og turer i skog og mark, som mange ofte liker å gi inntrykk av. Når nesten halvparten av arbeidsstyrken sier de ønsker å jobbe to år over offisiell pensjonsalder, vitner det om at det finnes mange motiverte arbeidstakere på norske arbeidsplasser, sier Camilla Grana, daglig leder i Ranstad.
Undersøkelsen omfatter 43 land over hele verden, og tar utgangspunkt i landenes respektive pensjonsalder.
Norske arbeidstakere plasserer seg omtrent midt i feltet, både på topplisten over de som ubetinget vil jobbe to år ekstra, og de som trenger 5 prosent mer i lønn for å ta to nye år på kontoret. De mest arbeidslystne arbeidstakerne finnes i Tyrkia, Polen og Storbritannia, mens de ”lateste” finnes i Ungarn, Luxemburg og Tsjekkia.
-Norge har i utgangspunktet en høyere pensjonsalder enn de fleste andre land, og det understreker ytterligere våre eldres genuine arbeidslyst og ønske om å bidra. Vi er rett og slett gladere i jobben vår enn kolleger i andre land, sier Grana.
I Skandinavia utmerker Danmark seg positivt. 47 prosent av danskene har lyst på to bonusår i arbeidslivet. I Sverige vil kun 38 prosent ta to nye år om de fikk tilbud om det.
Vil jobbe to år over pensjonsalder På topp i Europa
Tyrkia, 63 prosent Polen, 62 prosent UK, 54 prosentSlovakia, 49 prosentDanmark, 47 prosent Norge, 41 prosent
Vil jobbe to år over pensjonsalderPå bunnen i Europe
Ungarn, 18 prosentLuxemburg, 19 prosentTsjekkia, 25 prosentTyskland, 28 prosentBelgia, Nederland 32 prosent Norge, 41 prosent
(NTB)