Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ny generalsekretær på plass
Per Inge Bjerknes (41) har sin første arbeidsdag som Blindeforbundets generalsekretær 4. januar. Han har sett dårlig hele livet, men lært seg punktskrift i løpet av det siste året
Per Inge Bjerknes er fra Mysen i gamle Østfold, men har flyttet til Oslo for å ta fatt på jobben som generalsekretær.
– Den viktige rollen Blindeforbundet har i samfunnet, og i livet til enkeltmennesker og deres familier, motiverer meg veldig. Jeg trives med å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og fag, og å bygge et felles lag med både tillitsvalgte og ansatte. Organisasjonen har oppnådd mye, men har ambisjoner om å oppnå mer fremover og det har jeg lyst til å bidra i.
Per Inge Bjerknes og hans eldre bror er begge født sterkt svaksynte og ble senere blinde, så familien kom tidlig med i Blindeforbundets arbeid. Bjerknes har vært aktiv i barne- og ungdomsarbeid blant synshemmede, men ble dratt inn i partipolitikk som ung voksen.
Bjerknes var i mange år del- og heltidspolitiker for Senterpartiet i Østfold fylkeskommune. Fra 2011 til 2014 var han fylkesvaraordfører. Han satt i ledelsen av samferdsel, nærings- og miljøkomiteen i åtte år. Fram til nyttår var han sjefingeniør i Statens vegvesen. 41-åringen har inntil han begynte i Blindeforbundet, jobbet som spesialrådgiver i Viken fylkeskommune.
Fra svaksynt til blind
Etter hvert ble synet til Per Inge dårligere, og han ble gradvis blind. De siste 15 årene har han verken kunne lese med øynene eller fingrene. Istedenfor har han brukt syntetisk tale på datamaskinen og voice-over på iPhone når han som politiker har pløyd seg gjennom mengder med saksdokumenter, eller når han leser bøker på fritiden.
Sommeren 2019, bestemte han seg for å lære seg synshemmedes skriftspråk; punktskrift (blindeskrift), og har allerede blitt en habil punktbruker. Motivasjonen var på topp. Å knekke lesekoden har svært givende:
- Jeg er veldig glad i litteratur. Det var nesten som en ny verden åpnet seg. Det er en utrolig mestringsfølelse å kunne lese bøker selv og ikke være avhengig av en innleser, sier Per Inge.
Han vil fortsatt vil høre på lydbøker, men synes det er fint å kunne ha valget mellom lyd og punkt.
Karsten Aak, som har fungert som generalsekretær, vil gå tilbake til sin stilling som assisterende generalsekretær.
(Blindeforbundet/NTB Kommunikasjon)