Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Meta anker milliardbot fra EU
Facebook-eier Meta får 1,3 milliarder dollar i bot av EU for salg av personvernopplysninger til USA. Selskapet vil anke boten og advarer mot farlig presedens.
Beløpet tilsvarer om lag 14 milliarder norske kroner, og Meta får fem måneder på seg til å slutte å overføre data fra Europa til USA.
Det er det irske datatilsynet DPC som bøtelegger teknologigiganten. Årsaken er brudd på europeiske personvernregler, ifølge Politico.
Meta anker
Meta vil anke kjennelsen og mener boten er urettmessig og unødvendig.
– Dette setter en farlig presedens for utallige andre selskapet som overfører data mellom EU og USA, sier Metas utenlandsdirektør Nick Cleggs og sjef for juridisk, Jennifer Newstead, i en uttalelse.
Videre sier selskapet at kjennelsen ikke vil påvirke Facebook i Europa. Meta eier blant annet de sosiale nettverkene Facebook, Instagram og WhatsApp.
Avtale mellom EU og USA på vei
Det er ventet at EU-kommisjonen og amerikanerne blir enige om en avtale om dataoverføringer mellom Europa og USA i løpet av sommeren.
– Dette rammeverket vil sikre stabilitet og rettssikkerhet, sa en talsperson for EU-kommisjonen på en pressekonferanse mandag.
USA-overvåking
Saken har sine røtter fra avsløringene gjort av Edward Snowden om USAs masseovervåking av tele- og datatrafikk.
Avsløringene viste at amerikanske myndigheter hadde fått tak i personvernopplysninger gjennom teknologiselskaper som Facebook og Google.
Det er heller ikke første gang en amerikansk teknologigigant bøtelegges for brudd på europeiske personvernregler. I 2021 måtte Amazon betale en bot på 746 millioner dollar, tilsvarende 8,1 milliarder kroner.
(NTB-Reuters)