Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Fritiden ødelegges av e-postsjekk
Bruker du alle ledige stunder til å sjekke jobbmailen etter endt arbeidsdag? I så fall bør du passe deg, det kan være skadelig for helse og fritid.
(Ill.foto: Karine H. Henriksen)
En studie gjennomført blant mer enn 50 000 ansatte fra 1992 frem til i dag, viser at sjekk av mail og tilgjengelighet døgnet rundt både kan være helseskadelig og ødelegge personlige relasjoner.
Velsignelse eller forbannelse?
Mange arbeidstakere oppfatter smarttelefoner og nettbrett som en velsignelse i form av at de har større frihet, økt fleksibilitet og at de blir mer effektive i jobben.
Medaljens bakside av å være pålogget hele døgnet er at du i praksis får lengre arbeidsdager – og du har aldri helt fri. Det resulterer igjen med at du bruker mindre tid på til familie, venner og egne aktiviteter.
Nye retningslinjer på jobb
Forsker Svenja Schlachter ved University of Surrey i England, hevder at de de ulike teknologiske arbeidsverktøyene er kommet for å bli.
– Det som i første omgang kan virke som en god løsning for å øke effektiviteten, fleksibiliteten og friheten, vil i det lange løp resulterer i lengre arbeidstid. Det kan være ødeleggende for de ansattes trivsel på jobb og øke stresset slik at balansen mellom jobb og privatliv ikke opprettholdes, sier hun til sciencedaily.com.
Schlachter mener vi trenger en ny runde i diskusjonen om hvor tilgjengelig de ansatte skal være døgnet rundt.