Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Urettferdighet kan gjøre deg syk
Dersom du føler deg urettferdig behandlet på arbeidsplassen bør du passe på. Du er nemlig i risikosonen for å bli syk. Det kommer frem i en ny svensk avhandling.
(Ill.foto: Colourbox)
Tidligere studier har vist at de som føler seg urettferdig behandlet arbeid mindre, vil komme senere på jobb og er mer villige til å skifte jobb. Ny forskning viser at det også påvirker de ansattes helse og velvære.
Klarer ikke å slippe bekymringene
Constanze Eib.
Constanze Eib ved Institutt for psykologi ved Universitetet i Stockholm, sier personer som føler seg urettferdig behandlet har vanskeligere for å gi slipp på jobbrelaterte tanker og bekymringer.
- En konsekvens av dette er at kroppen kan ha vanskeligere for å gjeninnhente seg, og dermed utgjør dette risikofaktor for å utvikle sykdommer og nedsatt helse, sier hun.
Bevisste ledere
Eib har også sett på hvordan ledernes rettferdige atferd påvirker deres helse. Tallene viser at når ledere er overbevist om at de har et moralsk ansvar for å opptre rettferdig overfor sine ansatte, oppfører de seg også mer rettferdig.
Forskeren mener det er viktig at ledere har utviklet en strategi for å opptre rettferdig, dette fordi det gjør det enklere å følge reglene for rettferdighet i virksomheten.
"