Ansatte takker ja til gratis influensavaksine
Mer enn 80 prosent av de ansatte har valgt å ta influensavaksinen denne høsten, takket være tilbud om gratis vaksine fra arbeidsgiveren. Det er fasiten i Apotekforeningen denne høsten.
Apotekforeningen har i flere år tilbudt alle ansatte tilbud om gratis influensavaksinering, men i år har interessen vært ekstra stor. Mer enn 80 prosent av de drøyt 40 ansatte har takket ja til influensavaksinen.
– Jeg valgte å tilby alle ansatte gratis influensavaksine i apotek på firmaets regning av flere grunner, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.
Han ramser opp:
– For virksomheten er det bra at folk holder seg mest mulig sunne og friske og kan komme på arbeid. For den enkelte er vaksineringen et gode som jeg mer enn gjerne byr på. At flest mulig er vaksinert er også et gode for dem som ikke er vaksinert, fordi det reduserer smittetrykket på kontoret. Og så er det et samfunnsperspektiv som handler om å holde smitten mest mulig nede i hele befolkningen, for å beskytte dem som kan bli alvorlig syke hvis de blir smittet, sier Lund.
I tillegg mener han det er ekstra smart å ta influensavaksinen i år, for å unngå mange av de samme symptomene som med covid-19. Så slipper man å lure.
Enkelt i apotek
I år foregår vaksineringen av ansatte selvsagt i apotek i nærheten. Det gjør det veldig enkelt å få tatt vaksinen i løpet av arbeidsdagen, eller på vei til eller fra jobben. Man trenger ikke bestille time, og man trenger ikke resept fra legen. Det er bare å troppe opp i apoteket og be om vaksinen. Regningen sendes altså til arbeidsgiveren.
En av dem som har takket ja til tilbudet er seniorrådgiver Tore Reinholdt. Han mener tiltaket viser at arbeidsgiveren ønsker at de ansatte skal holde seg friske. At ansatte får tilbud om influensavaksine bidrar jo også til mindre sykefravær, og det er bra for bedriften.
– Jeg ønsket å ta vaksinen først og fremst for å slippe å bli influensasyk selv. Men også fordi jeg sammen med alle andre vaksinerte bidrar til å senke smittetrykket i samfunnet og dermed bidrar til mindre sykdom og død. Det er også et argument at presset på helsetjenesten blir mindre slik at leger og sykepleiere kan bruke tiden på pasienter som har større helseutfordringer, sier Reinholdt.
(Apotekforeningen/myNEWSdesk)