Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
260 millioner kroner til prosjekter i Nord-Norge
Regjeringen har opprettet et nytt koinvesteringsfond for bedrifter i Nordland, Troms og Finnmark. Nå ber Innovasjon Norge private investorer om å melde sin interesse.
Staten investerer 132,3 millioner kroner i fondet, og private investorer skal delta med minst like mye kapital.
- Regjeringen prioriterer Nord-Norge. Nå oppretter vi et fond der staten og private sammen kan investere i unge, innovative bedrifter i landsdelen. Investorene skal bidra med penger, nettverk og kunnskap, sier næringsminister Monica Mæland.
Investorene velger bedriftene
Tanken er at de statlige pengene skal investeres i bedrifter sammen med private investorer, som selv skal velge ut og følge opp investeringene. Innovasjon Norge skal være en passiv forvalter av fondet, og godkjenne investorer på forhånd.
- Fondets struktur krever aktive investorer som vil følge opp bedriftene over tid, og som har nettverket og kjennskapen til aktuelle prosjekter. Vi er på jakt etter private investorer som kan gi unge, innovative bedrifter i de nordligste fylkene langsiktig tilgang til både kunnskap og kapital, sier Pål T. Næss, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge.
Ønsker aktive investorer
- Investorene bidrar med penger, nettverk og kunnskap. Staten bidrar med 50 prosent av finansieringen, sier Mæland.
Fondet gir investorer mulighet til å spre sine investeringer på flere prosjekter sammen med en sterk finansiell partner, og bedriftene kan få mulighet til å fokusere på utviklingen av selskapet i en kritisk fase.
Med koinvesteringsfondets øvre ramme på 20 millioner kroner vil det sammen med en privat investor kunne tilføre én enkelt bedrift 40 millioner kroner over flere år. Det er ingen begrensning på hvor mye kapital private aktører kan bidra med, så den totale kapitaltilførselen kan være høyere.
Fondet vil ta imot søknader fra investorer fortløpende. Meld din interesse og les mer om koinvesteringsfondet her.
Fakta om koinvesteringsfondet
- Bedriften det investeres i må være yngre enn syv år fra første kommersielle salg.
- Fondet investerer ikke i bedrifter der investor allerede er involvert som aksjonær eller långiver.
- Fondet skal være en passiv forvalter og skal godkjenne private investorer på forhånd.
- Bedriftene skal være lokalisert i Nordland, Troms eller Finnmark.
- Investorene må ha tid og kompetanse til å være en aktiv eier i porteføljeselskapet.
- Investorene kan være lokalisert hvor som helst i landet.
- Investorene må ha tilgang til kvalitetsprosjekter og kapitaltil å investere minimum 2,5 millioner kroner i en periode på inntil 10 år.
- Fondet vil ikke kreve noen særfordeler, og det vil heller ikke bli gitt noen risikoavlastning eller utbetales honorar til investor.
Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse
- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet