Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Få venter forfremmelse i 2011
Norske arbeidstagere er betydelig mindre opptatt av nyttårsløfter enn sine internasjonale kolleger. En stor, internasjonal undersøkelse avdekker at vi heller ikke er spesielt opptatt av forfremmelser i året som kommer.
Ill.foto: Colorubox.
Fire ganger i året tar Randstad temperaturen på lokale og globale mobilitetstrender på det internasjonale arbeidsmarkedet.
Den ferske analysen for fjerde kvartal viser at bare to av 10 norske arbeidstagere har konkrete karriere- og jobbmessige nyttårsløfter. Like få forventer å bli forfremmet av sjefen i 2011.
Skandinavia på bunnen
Det er markante forskjeller på arbeidstagere i de skandinaviske landene og resten av verden. Bare 12 prosent av svenskene har konkrete nyttårsforsetter for det nye året, mens danskene er på linje med oss i Norge.
- Frankrike og Belgia ligger øverst på Europa-toppen; her svarer 6 av 10 at de gir seg selv jobb- og karrieremessige nyttårsløfter. I Sør-Amerika og Asia svarer mellom 70 og 80 prosent av arbeidstagerne at de har konkrete fortsetter for det nye året, sier administrerende direktør Øyvind Sandvik i Randstads avdeling i Norge.
I forhold til ønske om avansement er nordmenn generelt mer opptatt av trygghet og langsiktighet enn av forfremmelser.
- Analysen vår viser at arbeidstagere i de tre nordiske landene er minst opptatt av forfremmelser av samtlige i 2011. I Norge og Skandinavia for øvrig skjer forfremmelser i større grad i form av jobbskifter, enn gjennom fokus på internt stigning i gradene. De fleste andre land utenfor Skandinavia har et mye tøffere karrieresystem, og dermed mer fokus på dette ved inngangen til et nytt år, sier Sandvik.
Halvparten jakter på bedre balanse
Et annet sentralt tema er arbeidstagernes oppfatning av å lykkes i å finne balansen mellom jobb og privatliv. Også her er svarprosenten for norske arbeidstagere jevnt over betydelig lavere enn hos kolleger i resten av Europa, Asia og på det amerikanske kontinentet.
I undersøkelsen får Norge lavest score av samtlige 25 land på dette punktet; bare 47 prosent jakter på en bedre balanse i 2011. I Danmark og Sverige svarer henholdsvis 76 og 77 prosent at de ønsker bedre balanse.
- Norske ledere har i flere år jevnt over vært flinkere til å legge til rette for balansen mellom jobb og fritid. Gjennom hele 2010 har undersøkelsen vist at norske arbeidstagere er meget fornøyde med tilliten og fleksibiliteten de får. En riktig balanse mellom jobb og privatliv, fleksibilitet til å planlegge arbeidsdagen, betyr adskillig mer for norske arbeidstakere enn i de fleste andre land undersøkelsen sammenligner med, sier Sandvik.
Fem på topp, gir nyttårsløfter for karrieren i 2011:
Kina 80% Mexico 77% India 72% Tyrkia 70%Chile 69%
Fem på bunn, gir nyttårsløfter for karrieren i 2011
Sverige 12%Danmark 22%Norge 23%Tsjekkia 23% Storbritannia 30%
Fem på topp, håper på forfremmelser i 2011
Kina 88%India 84%Mexico 76%Argentina 70% Chile 67%
Fem på bunn, håper på forfremmelser i 2011
Sverige 20%Norge 23%Danmark 23%Ungarn 26% Japan 26%
Fem på topp, vil ha bedre balanse jobb/fritid i 2011
Argentina 98%Chile 97%Mexico 97%India 94% Tyrkia 93%
Fem på bunn, vil ha bedre balanse jobb/fritid i 2011
Norge 47%Nederland 58%Danmark 65%Belgia 67% Tyskland 67%
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.
"