Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Jobben gir hver tiende fengselsbetjent alvorlig psykisk lidelse
En undersøkelse har kartlagt tegn til posttraumatisk stresslidelse og utmattelse hos norske fengselsbetjenter. Kriminalomsorgen slår alarm og frykter mørketall.
Det er det norske Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) som har gitt konsulentbyrået Rambøll midler til å sjekke helsa til norske fengselsbetjenter, opplyser FriFagbevegelse.
4000 nåværende og tidligere ansatte i kriminalomsorgen har svart på et digitalt spørreskjema. Foreløpige tall viser at en av ti har symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD). 50 prosent av alle spurte viser tegn på utmattelse. En av ti har sannsynligvis depresjon eller depressiv lidelse.
– Tallene er alarmerende. I tillegg sier Rambøll at det sannsynligvis også er store mørketall, sier sentralt hovedverneombud Raymond Nilsen i Kriminalomsorgen.
Ifølge ham er det belastende når soning bærer mer preg av behandling enn oppbevaring, og utfordrende at ansatte i norsk kriminalomsorg har mye kontakt med de innsatte.
– I Norge er det krav om tilstedeværelse i fellesskapet. Lider du av depresjon eller posttraumatisk stress, vil det være en ekstra belastning å møte dette kravet.
– Enhetene er kjørt for hardt, har du vært ti år i dette yrket er du ødelagt, hvis du ikke får oppfølging, sier nestleder Tommy Fredriksen i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF).
De endelige resultatene legges fram om noen uker.
(©NTB)