Slik slutter du med stil
Du har nylig fått ny jobb og er på vei bort fra din gamle arbeidsgiver. Selv om du kanskje ivrer etter å komme deg i ny jobb så raskt som mulig, kan det være lurt å bruke litt tid på overgangen. Her følger tre gode råd.
Før du hopper videre til neste jobb er det viktig å etterlate et godt inntrykk. Ill.foto: Colourbox.
Husk at måten du slutter i jobben kan være være vel så viktig som din nye start i en annen bedrift. Her følger tre gode tips med på veien:
1. Innta en positiv holdning
Når du forteller din sjef at du slutter bør du unngå å klage over forhold som ikke fungerer i bedriften. Du vil kanskje føle deg bedre ved å lette litt på trykket, men det vil trolig ikke hjelpe din karriere.
Be heller om å få et nytt møte der du gir konstruktive tilbakemelding på ting som med fordel kan endres i bedriften. Det viser at du ikke er interessert i å brenne broer, og at du fortsatt ønsker bedriften godt selv om du forlater skuta.
2. Fin din erstatter
Ikke forlat teamet ditt før du har vært med på å finne en god erstatter. Signaliser tydelig at du gjerne blir igjen for å hjelpe til med opplæring av din etterkommer dersom det er behov for det. Du etterlater deg et seriøst inntrykk og sørger for at din sjef vil huske deg som en redelig person.
3. Hold kontakten
Ikke kutt alle bånd til din gamle arbeidsgiver selv om du også kanskje har hatt dårlige erfaringer. Tidligere kolleger og ledere kan være nyttige kontakter for deg i fremtiden.
Du kan møte dem i andre stillinger der de kanskje har rollen som kunde, samarbeidspartner eller kollega. Derfor, sørg for å opprettholde kontakten.
(Kilde: HBR)