Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Årets siste Personal og Ledelse
Norske arbeidstakere er engasjerte, frittalende og har en god balanse mellom jobb og fritid. Vi har sett nærmere på hvordan er det å være utenlandsk leder i Norge. I temadelen kan du lese mer hvordan sykemelding sjeldent er rett medisin for de som sliter med angst og depresjoner.
Utenlandske ledere i NorgeHvordan opplever utenlandske ledere i Norge det norske arbeidslivet? Norske arbeidstakere er engasjerte, frittalende og har en misunnelsesverdig god balanse mellom jobb og fritid!
I Kina er det vanlig å jobbe mye mer enn i Norge, og som leder forventes det at hun er sistemann som går fra jobb. Li Zhang jobber 11 timer om dagen i gjennomsnitt. Arbeidsuken blir ofte på 55 – 60 timer og hun har mye reisevirksomhet. Som alenemor til en tenåringsdatter har hun ofte savnet det å ha mer tid til datteren. Å være alenemor i Kina er ikke vanlig.
– Som leder i Kina må du være forberedt på å bruke mye mer tid på jobb og mindre tid sammen med familien. Det skyldes ikke at kinesere er mer ambisiøse enn nordmenn, men det er mye større konkurranse om jobbene, forteller hun.
Løsningen er nærvær – ikke fravær
– Sykmelding er viktig når du trenger hvile for å komme deg igjen, for eksempel etter et beinbrudd, sier Torkil Berge. Men ved lettere psykiske lidelser, som angst og depresjon, er det oftest bedre med nærvær. Det vil si at du går på jobb, men om nødvendig med justert jobbinnhold og arbeidstid. Berge er spesialist i klinisk psykologi og arbeider ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Sykehuset driver ogsåKveldspoliklinikken – Raskere tilbake,der Berge har en sentral rolle.
Sunniva Ørstavik er likestilling og diskrimineringsombud. I årets siste utgave skriver hun om mangfold på jobben.
«Du har helt sikkert lest det. På bedrifters nettsider, i brosjyrer, i PowerPoint presentasjoner og stillingsutlysninger: Formuleringer om at et mangfoldig arbeidsliv er bedriftens satsningsområde. Formuleringer om at mangfold skaper et miljø for innovasjon, vekst og økonomisk lønnsomhet. Jeg veksler mellom å bli glad og provosert når jeg leser slike formuleringer.»
Frivillige studenter bygger nettverk
Under årets Personalforum jobbet flere HR studenter frivillig for HR Norge. Det gir dem masse erfaring utover studiene, dessuten knytter de verdifulle kontakter inn i HR miljøet. Studentene mener innsats utover selve studiene gjør at de blir lagt merke til.
Friminutt med Anniken HuitfeldtDen nyutnevnte arbeidsministeren Anniken Huitfeldt ønsker å øke fokuset på et inkluderende arbeidsliv. Hun mener det er viktigere å yte det man kan, fremfor å stå helt utenfor arbeidslivet.
Dette og mye mer får du med deg i årets siste utgave av Personal og Ledelse.