Personal og Ledelse 6/2015
– Når jeg slutter å merke nedbemanningsprosesser på kroppen, slutter jeg med dette, sier Yvonne Fosser, HR-direktør i Innovasjon Norge. Denne utgaven tar blant annet for seg HRs rolle i nedbemanningsprosesser.
Her er et lite innblikk i hva du kan lese mer om i Personal og Ledelse nr 6/2015:
Leder: Den andre siden av HR«Nedbemanninger er også en utfordring for HR-avdelingen. Mange HRfolk opplever at det er det tøffeste de gjør.»
TEMA: HRs rolle i nedbemanningsprosesser:
- Du får en reaksjon etterpå– Når jeg slutter å merke nedbemanningsprosesser på kroppen, slutter jeg med dette, sier Yvonne Fosser, HR-direktør i Innovasjon Norge.
– Viktig å hjelpe ledere som ikke har erfaring med nedbemanningerHR-avdelingen har vært gjennom dette før, sier Marita Nesvik, HR-direktør i Lyse.
– Må trene på ikke å ta sakene personlig– Det kan være tøft å oppleve at kolleger overser deg i kantina, sier Rut Elise Samuelsen, konstituert HRdirektør i Manpower.
TEMA: Utenlandserfaring
Arbeid og studier i utlandet har høy verdiI DNB ser de etter kultursensitivitet når de rekrutterer unge mennesker inn i selskapet. – Utenlandserfaring kommer veldig godt med i mange stillinger hos oss, sier Glenn Menkin.
Mangfold er et konkurransefortrinnPwC rekrutterer årlig rundt 100 nyutdannede. I august startet 112 nye kandidater i selskapet. Utenlandserfaring er helt klart positivt.
– Jeg hadde hatt god nytte av å ha jobbet ett år Askergutten Joachim Hansteen kom hjem i 2014 etter fire års finansstudier i USA. Sommeren 2016 fullfører han mastergraden i økonomi i Bergen. – Det siste kunne jeg ha ventet litt med, sier han.
Slik er arbeidsmiljøet NorgeNy faktabok om arbeidsmiljøet i Norge: Det er 2,7 millioner yrkesaktive i Norge, men hvordan har vi det egentlig på arbeidsplassen?
– Vi vil ha medarbeidernes ”beste jeg” Pensionsmyndighetens IT-avdeling i Sverige: Den pågående digitaliseringen av samfunnet stiller store krav til utvikling av nye innovative tjenester. For å nå målet om å bli Sveriges beste IT avdeling i 2020, må de rekruttere riktig og finne medarbeideres «beste jeg».
Resultatene kommer ikke av seg selvTrening i arbeidstiden kan gi lavere sykefravær og økt produktivitet – men det krever også at arbeidstakerne øker pulsen på fritiden.
Friminutt med forbrukerombud Gry Nergård Forbrukerombud Gry Nergård er brennende opptatt av at forbrukerne ikke skal bli lurt. På arbeidsplassen er hun mest opptatt av å finne løsninger. Sutring er nemlig det verste hun vet.
Psykologene:Sånn passe ryddig eller sånn passe rotete?Boken «The life-changing magic of tidying up» har blitt en internasjonal bestselger. Hvordan kan en bok med ordene rydding og magi i samme tittel bli en salgssuksess?
Jus og ledelse:- Bedriftsinterne aldersgrenser - Gjennomsnittsberegning av arbeidstid
Advokaten svarer: - Skal sykmeldte skjermes ved nedbemanning? - Utbetaling av bonus - Kan arbeidstaker kreve fortsatt jobb etter fylte 67 år? - Oppsagt i prøvetiden- Midlertidige ansettelser
Lønn og pensjon:- Kan vi dekke parkeringsbøter? - Hvem eier telefonen?- Kan man melde syke arbeidstakere ut av pensjonsordningen?
Aktuelt - Nyheter og tips Forandring fryder ikke alltid Færre forretningsreiser Høyt utdannede lever lengst Over 200 000 har nedsatt arbeidsevne Smerter gir mest sykefravær Lange arbeidsdager øker faren for slag Stabil sysselsetting for funksjonshemmede Flest kvinner tar høyere utdanning Nytt kompetansesenter for arbeidsinkludering Flest menn kombinerer inntekt og pensjon Har målt arbeidsmiljøet i Europa Tidlig uttak av alderspensjon gir lavere årlige pensjoner Akademikere deltar mest på kurs og konferanser Vi behandler andre som vi selv blir behandlet Mange menneskelige feil kan unngåsSov deg til suksess
HR-NyttNyheter fra HR Norge
PersonalmarkedetBedriftsoversikt