Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Flere røykfrie arbeidsplasser
Røykteppet er i ferd med å lette fra norske arbeidsliv. Fra 2002 til 2006 har andelen arbeidstakere som jobber på steder med totalt røykeforbud, økt fra 48 prosent til 62 prosent.
Dette kommer fram i en ny rapport fra Sosial- og helsedirektoratet, Tall om tobakk 1973 - 2006.
" Røykfrie spiserom I løpet av den samme fireårsperioden har vi også sett en klar økning av tiltak mot røyking i arbeidslivet.
Flere melder om at bedriftene arrangerer røykeavvenningskurs for sine ansatte, og flere deler ut informasjonsmateriell om røykeslutt.
Andelen arbeidstakere som opplyser at de jobber på steder med røykfrie kantiner og spiserom har økt fra 67 prosent til 82 prosent i perioden fra 2002 til 2006.
Mindre passiv røykingDermed er det også naturlig at stadig færre oppgir å bli utsatt for passiv røyking på jobben.
Da den første målingen av dette ble foretatt i 1996, oppga ni prosent at de oppholdt seg mer enn fem timer daglig i rom hvor andre røykte. Tilsvarende tall for 2006 er bare to prosent.
Samtidig er det stadig flere som oppgir at de aldri blir utsatt for andres tobakksrøyk på arbeidsplassen.
Blant ikke-røykere økte denne andelen fra 84 prosent i 2002 til 91 prosent i 2006. Blant dagligrøykere gikk andelen opp fra 57 prosent til 71 prosent i den samme perioden.