Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
- Flere kvinner bør søke til utlandet
To trender står mot hverandre i norsk næringsliv: På den ene siden ser vi en stadig økende internasjonalisering. På den andre siden er det vanskelig å rekruttere medarbeidere til internasjonale stillinger, særlig blant kvinner.
Næringslivets Hovedorganisasjon og Barne- og likestillingsdepartementet har besluttet i bidra til finansieringen av et prosjekt som skal legge til rette for flere kvinner i internasjonale toppstillinger.
Forprosjektet som har vært i regi av Innovasjon Norge og rådgivningsfirmaet Vipe, får nå vind i seilene.
God rekrutteringspraksis
Målet med prosjektet er å utvikle gode rekrutteringspraksiser for norske bedrifter med internasjonal virksomhet, slik at de kan knytte til seg de beste medarbeiderne - uavhengig av kjønn.
Undersøkelsene i forprosjektet viser at det er mye å gå på før det er full likestilling blant utenlandsstasjonerte medarbeidere i norske bedrifter med internasjonal virksomhet. Bare to av ti i slike stillinger er kvinner.
Samtidig har andelen utenlandsansatte i norske storkonsern doblet seg på 15 år.
Trenger flere spesialister ute
30 av Norges største bedrifter har 65 prosent av arbeidsstokken sin utenfor Norge, og behovet for å flytte kompetente norske medarbeidere utenlands vil øke framover.
Problemet, ifølge forprosjektet fra Vipe og Innovasjon Norge, er at norske arbeidstakere i større grad enn før nøler med å ta steget ut.
Øke rekrutteringen til utlandet
Nettopp derfor mener man det bør prioriteres å øke utenlandsrekrutteringen fra den halvparten av arbeidsstokken som er undeerrepresentert, nemlig kvinner.
Funnene i forprosjektet tyder på at det er en forskjell på hvordan menn og kvinner finner veien til karrierer i utlandet. Mens menn blir forespurt om å ta slike stillinger, må kvinner i større grad signalisere selv at de ønsker å jobbe ute.
Overgang fra norsk likestilling
Overgangen fra en likestilt, norsk arbeidskultur til internasjonale elitemiljøer oppleves også som en barriere for mange.
Les også: Tøft for gravide i globale selskaper
"