Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Videreutdanning gir tilfredshetsløft
Videreutdanning gir en kraftig økning i jobbtilfredsheten, viser en undersøkelse utført av Handelshøyskolen BI. Lengden på videreutdanningen spiller dessuten en viktig rolle for hvor mye tilfredsheten øker.
Høyest tilfredshet er det for Executive MBA-kandidatene. Her økte den fra 41 prosent før programmet startet, til 97 prosent etter det var ferdig. Også for andre programmer er tilfredshetsøkningen betydelig.
Les også: Nordmenn lærer for lite på jobb
- Det er flere grunner til at videreutdanning gir tilfredshetsøkning i jobbsammenheng, men det viktigste er at man gjennom videreutdanning tilegner seg ny kompetanse som igjen åpner nye dører. Dette kan være nye utfordringer i den nåværende stillingen, eller ofte en ny stilling, sier Kristin Ølberg, studiesjef for MBA-studier ved BI, i en pressemelding.
Executive MBA-kandidatene bytter stort sett jobb etter å ha tatt graden. Hele 87 prosent sier at de har fått en ny tittel etter tre år. Til sammenligning har 75 prosent av Master of Management-kandidatene byttet stilling innen tre år etter avslutning av graden. Begge gruppene bytter i størst grad jobb internt i selskapet.
- Det er naturlig at kandidatene har et klart karrieremessig mål med å bruke tid og ressurser på krevende videreutdanninger. Et slikt program fungerer på mange måter som en booster, som løfter karrieren opp på et nytt nivå, sier Ølberg.
Les også: Norge jumbo på personalutvikling
"