Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Alkohol-alarm for karrierekvinner
Alkoholforbruket blant høyt utdannede yrkeskvinner stiger dramatisk. Men denne gruppa blir i stor grad oversett av hjelpe- og behandlingsapparatet.
Les også: Mangler planer mot rus
- Vi har ikke et hjelpetilbud til disse kvinnene. Karrierekvinner får ikke behandling på rusfeltet, sier klinikksjef Kari Lossius ved Bergensklinikkene til avisa Vårt Land.
Dette til tross for at alkoholbruken blant kvinner er doblet på 30 år, og at høyt utdannede kvinner drikker langt mer enn andre kvinner. Snart drikker de like mye som menn, og 40 prosent av alkoholkonsumet skjer i sammenheng med jobb og kolleger.
Les også: Vi drikker mer på jobben
" Ingen steder å gåMen "vellykkede" kvinner som mister kontrollen over alkoholkonsumet sitt, har få steder å henvende seg som er innrettet på å møte deres behov. Rusomsorgen henvender seg i hovedsak til helt andre sosiale grupper.
Ifølge Lossius er sju av ti pasienter menn, og behandlingen på rusfeltet handler mye om å håndtere fattigdomsproblematikk.
Byråkratisk barriereSkal klinikkene nå karrierekvinnene må det satses annerledes, mener Kari Lossius.
- Vi må aktivt ut. I dag er det en stor byråkratisk barriere for å komme til behandling. Du må til fastlegen og bli vist videre til spesialisthelsetjenesten. Vi trenger et fleksibelt behandlingstilbud som det bare er å droppe innom uten å gå til fastlege og bli sendt videre, sier hun til Vårt Land.