Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Jobben skaper alkoholproblemer
Mange gleder seg til lønningspils eller vinsmaking med gode kolleger på jobben. Nå viser forskning at en slik alkoholkultur gjør at flere får alkoholproblemer. Mange arbeidsplasser savner klare drikkeregler.
Forsker Hildegunn Sagvaag ved Universitetet i Stavanger avla nylig doktorgrad med en avhandling om alkoholbruk på arbeidsplassen.
Les også: Mangler planer mot rus
- Å drikke i arbeidstiden blir oppfattet som uakseptabelt. Samtidig er det mange arbeidsgivere som spretter champagnen når de inngår avtaler eller aksepterer vinlotteri blant sine ansatte, sier hun, ifølge Forskning.no.
" Flaut å snakke om det Sagvaag intervjuet 11 menn og 8 kvinner om hvordan de følte det når alkohol ble diskutert på jobben.
- Ansatte med alkoholproblemer blir ofte møtt med mistro når problemet deres blir kjent på jobben. De føler ofte skam og skyldfølelse.
Griper inn sentOfte griper arbeidsgiver inn veldig sent, eller gir dem valget mellom å kutte ut alkoholen eller miste jobben. En slik oppstrammer fører ofte til at den ansatte jobber enda hardere.
- Når de jobber mer og blir stresset, kompenserer de ofte med å drikke enda mer alkohol. Det fører igjen til at de glir ut av fellesskapet og blir stadig mer isolert, fremholder hun. KjønnsforskjellerDet viste seg også at det var en del forskjeller mellom kvinner og menn. Kvinnene hadde ofte store omsorgsoppgaver hjemme. Å drikke alkohol, ble en måte å tåle urimelige belastninger på.
Les også: Alkohol-alarm for karrierekvinner
Mennene reiste mye i jobben og hadde tilgang på alkohol på fly og hotell. De brukte også alkohol for å pleie forholdet til kunder.
"