Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Små fallskjermer til folkevalgte
Ordførere som nå er stemt ut av heltidsjobben i rådhuset, må klare omstillingen uten de helt store fallskjermene. Trolig er det frykten for negative reaksjoner som holder etterlønnordningene nede, tror Kommunenes Sentralforbund.
Kommunevalget er over, og de fleste ordførere som forlater stolen og klubba, får en etterlønn som tilsvarer lønn i en og en halv måned til tre måneder.
I de fleste tilfeller blir ytelsen avkortet dersom den avtroppende ordføreren starter raskt i ny jobb.
Dette kommer fram i en undersøkelse som Kommunal Rapport har gjort blant 30 ordførere som frivillig forlater jobben i 100 av landets største kommuner.
" Frykter gatas parlamentKommunenes Sentralforbund har ingen retningslinjer for etterlønn til avtroppende ordførere, men administrerende direktør Olav Ulleren mener at kommunene generelt er for forsiktige.
- Kommunene må ikke bli så redde for gatas parlament at det går ut over den rausheten man bør vise folk som har gjort en stor innsats over mange år. Det er rimelig at ordførerene får økonomisk mulighet til å omstille seg, sier han til Kommunal Rapport.
Ikke til næringslivetEt flertall av ordførerne som ukeavisen har spurt, sier at de allerede har ny jobb å gå til. Halvparten går til en annen stilling i kommunen eller fylkeskommunen.
Bare to går til privat sektor, og KS-direktør Olav Ulleren mener det er synd at ikke flere private bedrifter utnytter den kompetansen som erfarne lokalpolitikere har bygd opp.