Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Solidarisk rekruttering av helsepersonell
Norge skal føre en rekrutteringspolitikk som ikke bidrar til å tappe utviklingsland for utdannede helsearbeidere. Det slås fast i en ny rapport som Sosial- og helsedirektoratet har lagt fram.
Rapporten "En solidarisk politikk for rekruttering av helsepersonell" skal nå vurderes av Helse- og omsorgsdepartementet. Hensikten er å motvirke strømmen av kompetanse fra den fattige til den rike delen av verden.
- Norge skal, som ett av verdens rikeste land, ta ansvar for å bidra til en utvikling som fordeler de globale helsepersonellressursene på en solidarisk måte, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet.
- I denne faglige rapporten legger vi vekt på tre dimensjoner når det gjelder rekruttering av helsepersonell: Vi må selv ta ansvar for å dekke vårt nasjonale behov, vi må jobbe gjennom bistand til fattige land, og vi må ha en ansvarlig rekruttering, fortsetter Larsen.
Norge skal være selvforsyntLeder Bente G. H. Slaatten i Norsk Sykepleierforbund er tilfreds med rapporten som fastslår at Norge skal være selvforsynt med sykepleiere.
- Direktoratet har levert en konstruktiv rapport om rekruttering av helsepersonell, sier hun.
- Her går Norge foran og etablerer ny politikk. At helseministeren så tydelig sier at Norge skal være selvforsynt med helsepersonell er et viktig bidrag til debatten om internasjonal rekruttering.
Les også: Mangler planer for rekruttering
" Mer heltid, mer utdanningI rapporten pekes det på at økt bruk av heltid, tiltak som kan redusere avgangen, bedre organisering, økt utdanningskapasitet og kvalifiseringstiltak for ufaglærte, kan bidra til å øke tilgangen på helsepersonell i Norge.
Når man i fremtiden likevel må rekruttere fra utviklingsland, er det viktig at dette er begrenset, at Norge bidrar til å utdanne ikke-utdannet personell, at vi bidrar til å utvikle nasjonale og internasjonale retningslinjer for rekruttering og at vi utvikler gode kompensasjonsmekanismer.
Samtidig foreslår direktoratet i rapporten at bistandsmidler må brukes på helsepersonell, slik at utdanningskapasiteten i fattige land kan økes.