Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
- Se forbi funksjonshemningen
Personal og Ledelse setter søkelyset på funksjonshemmede jobbsøkere og problemene mange har med å få innpass på arbeidsmarkedet, tross høye kvalifikasjoner og et opphetet arbeidsmarked.
I en undersøkelse fra andre kvartal i år oppga 46 000 funksjonshemmede i arbeidsdyktig alder at de svært gjerne skulle hatt en jobb. Mange av dem er høyt kvalifisert og er svært motivert. Likevel blir de stående utenfor et arbeidsmarked under høytrykk.
I Personal og Ledelse nummer 7, som nå er på vei til abonnentene, kan du blant annet lese om Kjersti Grøtting. Hun arbeider i Storebrand Livsforsikring AS som kundekonsulent. Og hun er funksjonshemmet.
Innkall til intervju- Om jeg skriver i en søknad at jeg mangler en arm og et bein, vet jeg at mange med en gang danner seg et bilde av en person som sitter i rullestol, sier hun til Personal og Ledelse.
Grøtting sitter ikke i rullestol, og hun trenger knapt noen form for tilrettelegging i jobben.
- En stor del av problemet er bildet man får av begrepet "funksjonshemmet". Ofte ser arbeidsgivere for seg en helt annen person enn den som faktisk kommer til jobbintervju, sier hun.
Derfor oppfordrer hun arbeidsgivere til å innkalle funksjonshemmede søkere til intervju, dersom de er kvalifisert.
I bladet kan du lese om hva slags hjelp og støtte du som arbeidsgiver kan få hvis du vil legge til rette for å rekruttere funksjonshemmede arbeidstakere.
Beskutt på jobbenKåre Haugen skulle til lunsj, men fikk beskjed om at det var besøk fra resepsjonen på trygdekontoret at det var besøk til ham. Han gikk ned. Der sto en mann somtrakk han fram en pistol fra jakkelommen og skjøt to skudd. Så la han pistolen tilbake i lomma, snudde seg og gikk ut. Kåre Haugen sto tilbake, uskadd. I hvert fall fysisk.
Personal og Ledelse setter søkelyset på konsekvensene av vold og trusler i jobbsituasjonen. De psykiske skadene etter en voldsepisode kan bli langvarige og vonde. Hjelp og støtte fra kolleger er ofte den beste hjelpen en voldsutsatt kan få.
I bladet kan du lese gode råd om hvordan man som arbeidsgiver og kollega best kan bearbeide voldsepisoder og trusler. Og du kan lese hvordan det gikk med Kåre Haugen, som i dag er vara hovedverneombud i NAV.
Fra personalsjef til biskopDet er ikke alle forunt å gå fra å være personalsjef til å bli toppleder i samme organisasjon.
Solveig Fiske har den erfaringen. Biskopen i Hamar kom nemlig rett fra stillingen som personalsjef i bispedømmet. Du møter henne i et intervju i Personal og Ledelse.
- Det gir meg trygghet å ha vært personalsjef, at jeg vet en del om hvordan denne siden av virksomheten fungerer, sier hun.
Blant annet derfor er Fiske svært opptatt av å forbedre prestenes arbeidsvilkår.
- Prester er bærere av mye levd liv. Gjennom jobben får de mange sterke inntrykk - mye glede men også mye sorg og fortvilelse, sier Solveig Fiske til Personal og Ledelse.
Trender i konsulentbransjenI denne utgavens temaseksjon setter Personal og Ledelse konsulentbransjen under lupen og spør hvilke trender og tendenser som gjør seg gjeldende.
Og vi gir deg svar på spørsmålet: Hva er egentlig Employer Branding? Hvis du vil, kan du nøye det med et svar i tre korte punkter.
Videre presenterer vi et utvalg av årets nye og spennende fagbøker innenfor HR-feltet.
Klikk her for å abonnere på Personal og Ledelse.
"