førsteside

Ullevåls flerkulturelle solside

I Personal og Ledelse nummer 5 kan du lese hvordan Ullevål universitetssykehus arbeider systematisk for å utvikle ledertalenter med minoritetsbakgrunn. Et arbeid som nå er satt i skyggen av den dominerende ambulanseskandalen.

Publisert

Før to ambulansearbeidere etterlot en norsk-somalisk mann med alvorlige hodeskader i Sofienbergparken i Oslo, og dermed bidro til å klistre rasismeanklager til sykehuset, var det et annet bilde av det flerkulturelle Ullevål som var mest fremtredende.

I Personal og Ledelse nummer fem, som nå er på vei til abonnentene, kan du lese hvordan sykehusledelsen arbeider systematisk for å løfte flere medarbeidere med minoritetsbakgrunn opp i lederposisjoner.

Hver sjette ansatte ved Ullevål universitetssykehus har innvandrerbakgrunn, men på ledernivå er dominerer etniske nordmenn - foreløpig.

Møt pionereneSykepleierne Banaz Mirza og Sawaran Sheemar er pionerer på Ullevål universitetssykehus. Begge deltar i sykehusets lederutviklingsprogrammer for medarbeidere med minoritetsbakgrunn.

- Ansatte med minoritetsbakgrunn trenger å se at det finnes ledere med samme utgangspunkt som dem selv, sier de to til Personal og Ledelse.

Sykehusdirektør Tove Strand trekker linjer tilbake til kvinnekampen på 70-tallet:

- Som på 70-tallet handler det om at dyktige mennesker ikke får vist hva de faktisk kan. Mange trenger litt ekstra drahjelp for å komme seg over terskelen og videre, sier hun.

Slik beholder du seniorene Seniorene er en annen gruppe på arbeidsmarkedet som er i søkelyset i den nyeste utgaven av Personal og Ledelse.

Arbeidslivet er avhengig av at arbeidstakere velger å fortsette i jobb fremfor tidligpensjon. Likevel har bare et mindretall av norske bedrifter konkrete planer for hvordan de skal beholde erfarne medarbeidere fram til aldersgrensen.

I bladet kan du lese om hvilke grep bedriftene kan ta for å øke sjansen for at seniorene velger å bli værende noen år til.

Coaching og veiledning Coaching er stikkordet for denne utgavens temaseksjon. Personal og Ledelse tar pulsen på gruppa som arbeider for en Norsk Standard for sertifisering av coacher.

Dessuten: To eksperter med tilknytning til Handelshøyskolen BI besvarer det grunnleggende spørsmålet: Hva er egentlig coaching? Og du kan lese hvilke erfaringer to store bedrifter, ISS og DnB NOR, har gjort seg når det gjelder å bygge en coachende lederstil.

Og mens coaching fortsatt er en ung disiplin i nærings- og arbeidsliv, har helse- og sosialfagene brukt hundre år på å utvikle sin egen tradisjon og metode for en-til-en-oppfølging av fagpersoner.

Det kalles veiledning, og i bladet kan du lese hvordan denne metoden motvirker utbrenthet og fremmer faglig utvikling.

Klikk her for å abonnere på Personal og Ledelse.

"
Powered by Labrador CMS