Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Livsfarlig bonus
Oppmøtebonus kan øke dødeligheten, viser ny forskning.
Selv om sykefraværet går ned hos bedrifter med oppmøtebonus, betaler de ansatte en høy pris, melder epn.dk.
- Det er mulig at ordningen ser bra ut for bedriftene på kort sikt, men medarbeiderne betaler prisen på lang sikt, sier Thomas Lund til DR Nyheder, ifølge nettstedet
Syke på jobben
Som seniorforsker ved SFI, et dansk forskningssenter for velferd, har Lund studert sykefravær i mer enn ti år.
Han advarer nå mot oppmøtebonus, og trekker frem flere internasjonale undersøkelser med alarmerende konklusjoner: Folk går på jobb selv om de er syke, og dermed kan dødeligheten stige.
- Undersøkelser viser at de som har dårlig helse og ikke er borte fra jobb ved sykdom har dobbelt så stor risiko for å dø tidlig i løpet av de neste ti årene, sammenlignet med personer med samme dårlige helse men som har noen sykedager, sier Lund.
Uheldig utvikling
Likevel blir det stadig flere bedrifter som knytter bonuser opp mot oppmøte, ifølge forskeren. Det er en uheldig utvikling, mener han.
- Vi har et presset arbeidsmarked, hvor mange som tidligere var utenfor har kommet til. Disse har kanskje bare en arbeidsevne på 80 eller 90 prosent. Hvis deres sykefravær plutselig gjør at en hel avdeling går glipp av oppmøtebonusen, vet jeg hvem som kommer til å bli uglesett i kantinen, advarer Thomas Lund.
(epn.dk)