Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Unngå stress etter ferien
Føler du et større behov for ferie nå, enn du gjorde før ferien? Her er noen råd til hvordan du kommer i gang etter noen uker i hvilemodus.
At sommerferien er den lengste pausen borte fra jobben iløpet av året, kan gjøre det ekstra hardt å komme tilbake. Men dersom du føler deg umotivert og slapp, kan du ta det helt med ro: Det er nemlig helt normalt, ifølge den danske arbeidspsykologen Einar Baldursson ved Center for Arbejds- og Organisationspsykologi på Aalborg Universitet.
Fra null til hundre kan gi kollisjon
Baldursson forklarer at når kroppen vanligvis er vant til å jobbe i et høyt tempo og får litt fri, er det dumt å starte opp i samme tempo som rett før ferien.
- Hvis en idrettsutøver ikke har trent på en stund, er det ingen som forventer at hun skal yte maksimalt fra dag én når treningen tas opp igjen. Slik burde det også være på en arbeidsplass, sier han til Lederweb.dk.
Her er seks råd til hvordan du kan få en myk oppstart etter ferien, og dermed unngå post-ferie-stress:
1: Få oversikt
Sett av de første dagene til å besvare e-post og få oversikt. Få oversikt over hvilke mål du vil nå i løpet av høsten, og prioriter egne arbeidsoppgaver.
2: En myk start
Du skal ikke forvente eller forlange av deg selv at du er på topp fra dag én. Gi deg selv tid til å fordype deg i arbeidet, og til stille og rolig å innhente det som er ugjort.
3: Unngå møter
Sett av tid i kalenderen til "en myk start" og flytt - så langt det er mulig - på møtene til du har kommet ordentlig i gang. Møter som holdes av uforberedte møteholdere blir gjerne lite vellykkede. Det er ikke alltid viktig å komme i gang med absolutt alt allerede første uke.
4: Gir opp trinn for trinn
Ikke kast deg inn i de vanskeligste og tyngste oppgavene første dagen. Start med de mest overskuelige, slik at du jevnt kan gire deg oppover.
5: Bli oppdatert
Sett av tid til oppdatering - gjerne sammen med kolleger. Bruk den tiden som trengs til å oppdateres på hvilke eventuelle viktige hendelser som har skjedd mens du har vært borte.
6: Unngå overtid
Det kan være fristende å begynne med et par ekstra lange arbeidsdager for å innhente seg. La det være med fristelsen - og gå hjem til vanlig tid. En slik start gir gjerne et slag i ansiktet.
Ha heller noen helt alminnelige arbeidsdager - eller gå litt tidligere hjem om det er rom for det - så føles overgangen fra ferie til jobb litt mykere. I det lange løp vil det gi deg mer energi og overskudd.
(Lederweb.dk)