Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Strengere for vikarbyråene
I går fastsatte regjeringen en obligatorisk melde- og registreringsordning som skal stoppe veksten i useriøse vikarbyråer.
Fra høsten skal alle vikarbyråer sende melding til Arbeidstilsynet og registreres i et offentlig register.
Middel mot sosial dumping
For å registreres må byrået oppfylle en rekke krav til blant annet organisering og økonomi, og det vil bli forbudt for bedrifter å benytte seg av byråer som ikke er registrert.
- Med forskriften får vi på plass et regelverk som blir et nyttig verktøy for å hindre sosial dumping og useriøsitet i utleiebransjen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.
Fast representant i landet
Vikarbyråer som skal drive i Norge, enten de er norske eller utenlandske, må ifølge de nye reglene også ha en fast representant i landet med juridiske fullmakter.
Den faste stedlige representanten skal blant annet ha fullmakt til å motta stevninger, krav om tariffavtale og andre myndighetshandlinger som konkursvarsel og konkursbegjæring, på vegne av foretaket.
Økt seriøsitet
- Samlet sett får vi nå en god og effektiv ordning som vil bidra til økt seriøsitet i utleiebransjen, samt i alle bransjer som leier inn fra vikarbyråer. Arbeidet mot sosial dumping har betydning både for arbeidstakere fra utlandet, men også for de generelle lønns- og arbeidsvilkårene i Norge, sier statsråden.
Forskriften er en oppfølging Soria Moria-erklæringen og regjeringens handlingsplan mot sosial dumping