Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Innrømmer etnisk diskriminering
Deler av arbeidslivet her i landet stenger døra for utenlandske søkere, fastslår Likestillings- og diskrimineringsombudet i en ny rapport.
Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har siden opprettelsen i 2006 mottatt 139 saker som handler om etnisk diskriminering i arbeidslivet, ifølge en rapport som legges fram i dag.
Fungerende ombud Ingeborg Grimsmo mener tallet er svært lite i forhold til den reelle diskrimineringen i arbeidsmarkedet, men sier at deler av arbeidslivet stenger døra for utenlandske jobbsøkere.
- I veldig mange saker vedgår arbeidsgivere at de har diskriminert, sier Grimsmo til Dagsavisen.
Hun legger til at flertallet av dem som hevder at de har blitt diskriminert på etnisk grunnlag, har ikke-vestlig bakgrunn.
De fleste sakene gjelder forbigåelser, der man ikke får jobben selv om man er den best kvalifiserte søkeren.
- Jeg tror vi bare skummer overflaten, sier Grimsmo. Hun oppfordrer personer som mener de er diskriminert, til å klage til ombudet.
En polsk lege er en av dem som har klaget. Han fikk ikke jobben han søkte på til tross for at han hadde klart bedre utdannelse og lengre erfaring enn personen som ble ansatt.
Ombudet konkluderte med at dette var diskriminering, noe arbeidsgiveren også innrømmet. Legen fikk deretter tilbud om en annen stilling av arbeidsgiveren, men takket nei, og jobber i dag som lege et annet sted. (©NTB)