Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Nedgangstider - Hvordan få opp motivasjonen?
Når krisestemningen brer om seg, kan det være vanskelig å holde motivasjonen på topp. Ledernett gir fem tips som kan hjelpe.
I nedgangstider er ikke motivasjon og optimisme det som spirer raskest. Nettstedet Forbes.com gir fem tips som skal få engasjementet til å gro:
1: Effektiv kommunikasjon
Hold åpne stormøter der flere representanter fra ledelsen er til stede. Organisér jevnlige informasjonsmøter for hele avdelingen, for å unngå ryktespredning. Da unngår du også at medarbeiderne får nyheter om fremtiden sin gjennom media i stedet for fra deg.
2: Vis trygghet
For å unngå usikkerhet og utrygghet blant de ansatte, vis at arbeidet deres får større betydning i krisetider. Og at dette innebærer økt jobbtrygghet.
3: Vis din lojalitet
Du må selv vise at du har tenkt til å bli i virksomheten. Dersom medarbeiderne er urolige for at du skal gi opp, er det vanskelig å motivere seg.
4: Gjør ting sammen
Ta oppmerksomheten vekk fra uroen gjennom å gjøre humørfylte aktiviteter sammen. Det trenger ikke være komplisert: Ta gruppen med på en felles lunsj, en spasertur, eller gjør noe sosialt etter jobb. Dette får opp fellesskapsfølelsen.
5: Sats på friskvern
Vær mer fleksibel når det gjelder å la medarbeiderne trene i arbeidstiden. Når uroen øker, kan mosjon hjelpe mot stress.
(Chef.se)