Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Velger feil utdanning og feil karriere
43 prosent av nordmenn som har studert, ville studert noe helt annet om de hadde kunnet velge om igjen. Og hver femte av oss har valgt feil karriere.
De overraskende tallene kommer fram i en ny, internasjonal undersøkelse foretatt av bemanningsbyrået Kelly Services. 33 land og 115.000 personer har vært med i undersøkelsen.
Skolen ikke god nok
Norge har nesten 2.000 personer deltatt, og resultatene vil nok overraske. Mange ville valgt helt annerledes om de hadde kunnet velge studier og karriere på nytt.
Mer enn halvparten av nordmennene mener at utdanningen de fikk, ikke forberedte dem godt nok til arbeidslivet.
Les også: - Skolen må ut av siloene
Faktisk får det norske skoleverket nest dårligst karakter av skolesystemene i de 33 landene som er med. Bare Sverige har etter intervjuobjektenes mening et skolesystem som har forberedt dem dårligere for arbeidslivet. Danmark ligger på tredjeplass.
Ville valgt annerledes
Blant hovedfunnene i den norske undersøkelsen er også at 65 prosent ønsker de hadde studert videre. 22 prosent sier de definitivt har valgt feil karriere, mens 33 prosent er usikre.
Det er ikke bare det vanlige norske skolesystemet som deltakerne i undersøkelsen er lite fornøyde med. Hele 25 prosent sier at etterutdanningen de har tatt heller ikke har forberedt dem godt nok for arbeidslivet.
Mer praksis enn teori
55 prosent er derimot fornøyd med etterutdanningen, og det ligger ikke så langt fra det globale gjennomsnittet på 65 prosent.
Les også: Slik lykkes du som deltidsstudent
Hele 68 prosent av de spurte mener at etterutdanningen burde vært mer praktisk enn teoretisk anlagt. (©NTB)
"