Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
HR-kvinner tjener 4 prosent mindre
Lønnsforskjellen mellom kvinner og menn er større er større innenfor HR enn for andre yrkesgrupper. I snitt ligger kvinner 4 prosent under menns lønn viser tall fra en ny undersøkelse fra HR Norge.
Even Bolstad i RH Norge.
Tas bonus med øker forskjellen til gjennomsnittlig 6,5 prosent under menn. I virksomhetene forøvrig lønnes kvinner i gjennomsnitt 3,5 prosent under menn når det gjelder grunnlønn og tilsvarende for totallønn. Dette kommer frem i "HR Lønnsrapport 2009" som HR Norge lanserer i samarbeid med HayGroup.
Personalkonsulentene tjener mer
I undersøkelsen kommer det også frem at kvinner på personalkonsulentnivå, og på laverepersonal/HR-sjefsnivå tjener noe mer når bonus regnes med. Innenfor de tyngre personalsjefsstillingene, som for eksempel HR-direktører, tar imidlertid mennene igjen kvinnene.
- Det er en helt ny og kvinnedominert generasjon med HR-medarbeidere på gang. De har høy utdanning, er dyktige og kommer raskt i posisjon. At kvinneandelen øker, gjør samtidig at mennene innen HR-faget i gjennomsnitt er eldre, og tjener nok lønnsmessig på det, sier daglig leder i HR Norge Even Bolstad i en pressemelding.
Kvinner i toppen tjener godt
Innenfor de høyeste HR-stillingen i de store organisasjonene, gir undersøkelsen indikasjoner på at kvinnene kommer meget godt ut. Men her er datagrunnlaget for lite til å være bastant på konklusjonene.
Les også: Råd for den ubehagelige lønnssamtalen
Et særlig ansvar for riktig lønn
- HR har en særskilt utfordring i å være ryddige i belønning, også av sine egne. Nettopp dette kan være en utfordring. På grunn av HR sin faglige og organisatoriske rolle innenfor nettopp belønning sitter man utsatt til for kritikk dersom lønningene blir for høye. Å lønne for lavt kan imidlertid være like kritikkverdig som å lønne for høyt, sier Bolstad. Det som er sentralt er å lønne slik at man tiltrekker, motiverer og beholder den kompetansen som virksomheten har bruk for.
Les mer om undersøkelsen på HR Norge sine nettsider.
"