Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Leger melder ikke jobbrelatert sykdom
Fravær i forbindelse med jobbrelatert sykdom er meldepliktig, men det bryr ikke alle leger seg om. Bedriftslegene derimot er langt flinkere, de står for 65 prosent av alle innrapporteringer.
Arbeidstilsynet fikk i fjor 2 600 meldinger fra leger om jobbrelatert sykdom. Trolig er dette tallet mye høyere.
Avdelingsdirektør ved Arbeidstilsynet, Stig Magnar Løvås, sier til ABC nyheter at underrapportering er et problem. - Det er flere tilfeller av arbeidsrelatert sykdom enn det vi får meldt inn. Akkurat hvor stor underrapportering der er snakk om er vanskelig å si.
Les også:Mange leger kjenner ikke til meldeplikten
" Spesielt innen muskel- og skjelettsykdommer er det lite innmeldinger.- Årsaken til det er nok at mange leger forholder seg til erstatningspliktige saker. Muskel- og skjelettplager er per i dag ikke på listen over yrkessykdom som har krav på erstatning. Mange leger er mest opptatt av erstatningssakene, derfor er det lite innmelding på det.
Les også: Vil gi flere yrkesskadeerstatning
" Meldeplikten gjelder uansett om pasienten kan ha rett på erstatning eller ikke. - Det er meldeplikt bare det er mistanke om forhold på arbeidsplassen som forårsaker sykdom. Vi skal ha melding om det, sier Løvås.
Les hele saken på ABC Nyheter.
Andere artikler:
"