Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Økt produktivitet med 6 timersdag
Etter to års forsøksdrift med sekstimersdag på TINE Heimdal har produktiviteten økt, mens sykefraværet samtidig er redusert. Arbeidsmiljøet er bedre enn noensinne.
Ill.foto.
Dette kommer frem i ny rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet.
Mens tidligere forskning på sekstimersdagen i stor grad har fokusert på de økonomiske - og helsemessige effektene av sekstimersdagen, vektlegger denne evaluering også selve prosessen, det vil si hvordan man konkret gikk frem for å omsette et vedtak om sekstimersdag til praktisk handling.
Økt produktivitet
I perioden har effektiviteten økt med hele 30 prosent, mens sykefraværet er redusert fra 11 til 7 prosent.
–Vår rapport viser at sekstimersdag kan åpne for nye måter å organisere virksomheten på. Sekstimersdag er ingen trylleformel, men kan fungere som et virkemiddel for å organisere arbeidslivet bedre, sier prosjektleder i AFI, Heidi Enerhaug til Aftenposten.
Ansvarliggjør de ansatte
Sekstimers dag kan ikke vedtas, det må skapes, poengterer AFI i rapporten.
–Det er mange faktorer og en lang prosess bak de gode resultatene. Blant annet større ansvarliggjøring av de ansatte, samt et mer levelig kveldsskift, sier Enerhaug.