Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Stagnerer i tilrettelagte jobber
Over 7.000 personer jobber i tilrettelagte bedrifter. Likevel er det kun et fåtall av disse som kommer seg videre til ordinært arbeid.
Ill.foto: Colourbox.com
En rapport fra forskningsstiftelsen Fafo viser at mange kommuner og lokale Nav-kontorer er for dårlige til å følge opp, og utvikle de ansatte ved bedrifter med varig tilrettelagt arbeid (VTA). Det skriver Vårt Land.
«Dette er jo ei litt tung gruppe, så når man først har fått parkert dem på VTA, puster man gjerne litt lettet ut», står det sitert fra en NAV-ansatt i rapporten De har jo uansett uførepensjon.
Les også: Lavt sykefravær i vekstbedrifter
Utvikling avhenger av ansatte
- Utviklingen avhenger av enkeltpersoner som brenner for de VTA-ansatte. Slike folk finnes ikke over alt, sier Fafo-forsker Roland Mandal til Vårt Land.
Til tross for at kun to prosent av VTA-ansatte kommer ut i jobb konkluderer forskeren med et positivt inntrykk av VTA-bedriftene. Samtidig pekes det på mange utfordringer og rapporten inneholder også forslag til forbedringer.
Les også: Funksjonshemmede med garanti
Ønsker flere VTA plasser
Forbundsleder Helene Holand i Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) vil ha flere plasser ved VTA-bedriftene. Hun tror mange ansatte blir værende altfor lenge, noe som gjør at nye ikke kan komme til.
Les hele saken her: Vårt Land
"