Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Sykemeldes via telefon
Nå kan du ringe sjefen og si at du blir borte i sju dager på grunn av svineinfluensa. Sykemeldingen ordner du etterpå, skriver nettstedet til Hms Magasinet.
Ill.foto: Colourbox.com
Dette er faktisk korrekt prosedyre for håndtering av influensapandemien, ikke en oppskrift for unnasluntring, skriver Aftenposten.
Mangler kapasitet
Verken fastleger eller legevakt vil ta imot folk som sier de har influensa, legene har ikke kapasitet. De stiller i stedet diagnosen over telefon, og ber folk holde seg hjemme.
Slik gjør du det:
* Ring fastlegen eller legevakten, og fortell om symptomene.
* Hold deg hjemme. Du sprer smitte i ca. sju dager etter at du ble syk.
* Etter sju dager, eller senere dersom du ikke er blitt frisk, tar du kontakt med fastlegen din. Han eller hun skriver ut sykmelding for de dagene du har vært borte fra jobb.
Les også: Nordmenn er liberale til sykefravær
Kan misbrukes
- Dette systemet er mulig å misbruke. Men vi tror ikke at fraværet vil bli unødvendig høyt. Snarere er det vel slik at folk er innstilt på å jobbe dugnad når mange kolleger er syke, sier informasjonssjef Rune Nøstvik i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til avisen.
Les også: Dette godtar vi
Mange tilfeller
I går ble det kjent at helsemyndighetene mener at det ikke lenger er nødvendig å teste nordmenn for svineinfluensa, fordi det er snakk om så mange tilfeller. Forrige døgn ble det registrert 50 nye tilfeller i Norge.
- I dag er det så lite annen influensa at vi kan gå ut fr at de som får influensasymptomer, er smittet av den nye epidemien, sier overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.
"