Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Positiv til flyt mellom jobb og fritid
Ifølge en ny internasjonal arbeidslivsundersøkelse fra Kelly Services ser over 78 prosent av norske arbeidstakere positivt på at ny teknologi bryter ned skillet mellom jobb og fritid, så lenge man kan jobbe utenfor kontoret.
Ill.foto:Colourbox.com.
Dette gjelder også selv om 40 prosent av de spurte må jobbe mer som en følge av utviklingen. Kelly Global Workforce Index undersøkte synspunktene til over 100.000 arbeidstakere i 34 land, derav nærmere 1.600 i Norge.
Ny teknologi gir mer jobb
Hele 40 prosent av nordmennene mener utstyr som bærbar pc og smarttelefoner fører til lengre arbeidsdager. Likevel svarer 69 prosent at balansen mellom jobb og fritid er svært viktig.
De mest attraktive jobbene er de som gir mulighet til å jobbe hjemmefra. 64 prosent svarer svært viktig på spørsmål om mulighet for å jobbe hjemme.
Les også: Hjemmekontor bra for familielivet
Økt fleksibilitet
Administrerende direktør i Kelly Services Norge, Carl Fredrik Bjor, mener eksplosjonen i bruken av mobile enheter har gjort arbeidstakere mer fleksible og tilpasningsdyktige.
"I følge Carl Fredrik Bjor veier friheten og fleksibiliteten opp for at arbeidstiden har blitt lengre.
- Mange flere har i dag muligheten til å jobbe hjemmefra, eller borte fra kontoret hele døgnet. Dette har vært positivt for produktiviteten og har også bidratt til en mer stabil balanse mellom jobb og fritid, sier han i en pressemelding.
Resultatene fra den norske delen av undersøkelsen viser at de middelaldrende er mer fornøyd med balansen mellom jobb og fritid, enn de som er mellom 48 og 65 år.
Les også: Familiefaren taper i jobbsammenheng
Attraktiv med ny kunnskap
" Bjor mener den kontinuerlige integrasjonen av informasjonsteknologi i dagliglivet gjør at arbeidstakere som omfavner ny teknologi i jobben raskest vil høste de største produktivitetsfordelene, og dermed være mer attraktive i arbeidsmarkedet. - Linjene mellom jobb og fritid er mer uskarpe enn de noensinne har vært. Det er få andre utviklinger som har hatt en så stor innvirking på engasjement og produktivitet blant ansatte, som den økte bruken av mobil teknologi, sier Bjor.
Les også: Tøffe krav fra ny generasjon
Svensker mest misfornøyd
" Våre nordiske naboer er mindre opptatte av balanse mellom jobb og fritid; kun 50 prosent av svensker og 46 prosent av dansker mener at dette er ekstremt viktig. Samtidit inntar de jumboplassene i forhold til resten av landene i undersøkelsen. Svenskene er også blant de som er mest misfornøyd med sin nåværende jobb og fritidsbalanse. Mens Norge ligger blant topp åtte av de 34 landene i undersøkelsen, ligger Sverige på 31. plass, kun overgått av Ungarn, Ukraina og Tyrkia.