Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Flere bedrifter satser på etterutdanning
BI merker økt pågang fra bedrifter som ønsker å etter- og videreutdanne sine medarbeidere. Fag innen organisasjonspsykologi og ledelse utpeker seg som vinnere.
Ill.foto: Colourbox.com
Antall søkere til Master of Management ved Handelshøyskolen BI øker med 11 prosent fra i fjor.
- Jeg synes det er bra at bedriftene satser på etter og videreutdanning enten det gjøres for å styrke kompetansen i egen bedrift eller gjennom sluttpakker, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.
Les også: Rekordtall for BI
Vil bli knapphet på arbeidskraft
- Det er særlig gledelig at bedriftene synes å se verdien av å satse på etter- og videreutdanning innen ledelse. Lederkompetansen i arbeidsstyrken vil nemlig ha mye å si for bedriftenes og dermed også nasjonens evne til å komme styrket ut av den økonomiske krisen. Ser vi en del år fram i tid er det nemlig knapphet på arbeidskraft som kommer til å bli den store utfordringen, uttaler Colbjørnsen.
Les også: Kraftig lønshopp med etterutdanning
Kombinerer med jobb
Rektoren ser en økende trend i at bedrifter som har vært igjennom en omorganisering ønsker å styrke de ansattes kompetanse ved å tilby etterutdanning kombinert med jobb.
Mye tyder på at bedrifter tilbyr etterutdanning som en del av bedriftens sluttpakker til sine ansatte. Begge alternativene bidrar til å styrke bedriftens omdømme og de medarbeidernes som får bli får en ekstra motivasjonsfaktor, sier Colbjørnsen.
Les også: 7 av 10 får sponset etterutdanning
Styrker HR folket
- I år er det to hovedkategorier som utpeker seg som særlig populære. Programmene Consulting, Ledelse; makt og mening og Samspill opplever alle en god økning sammenlignet med i fjor. Dette er programmer som går innunder noe mykere fagområder med forankringer innen organisasjonspsykologi og ledelsesstrategier, forklarer Glenn Ruud, studiedirektør for etter- og videreutdanning ved BI.
Vil lære om nye ledelsesstrategier
Fagområder innen endringsledelse og nyskapning viser seg også å være særlig populære i år. Programmene Nyskapning og Kommersialisering, Endringsledelse og Strategisk forretningsutvikling har dobbelt så mange søkere i år som i fjor.
- En økning i samtlige programmer innenfor disse to sjangrene kan tyde på at mange velger å se på nye ledelsesstrategier. Det er særlig i omorganiseringsperioder man ofte trenger å tenke nytt og eventuelt endre strategi. Da kan denne type studier være særlig nyttige, avslutter Ruud.
(BI)
"