Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Slik får du styreverv
Styrearbeid er ofte både utviklende og inspirerende. Her får du noen gode tips til hvordan du skaffer deg et styreverv.
(Ill.foto:Colourbox)
Lena Henningsson og Annika Ahlgren i Sverige er eksperter på styrearbeid og har flere gode råd til deg som har ambisjoner om å komme deg inn i et styre.
Fugleperspektiv
Som leder kan det være bra å sitte i et styre fordi du får større innsikt i en annen bedrift eller bransje. Det å skaffe seg et fugleperspektiv i en bedrift gir større forståelse, dessuten er det utviklende for deg som leder.
Slik går du frem:
1. Spre din ambisjon til så mange som mulig i ditt profesjonelle nettverk. Nettverksbygging kan sette deg i kontakt med andre ledere og innflytelsesrike personer som kan hjelpe deg videre.
2. Fortell om dine erfaringer og kompetanse slik at du blir lagt merke til.
3. Diskuter ditt ønske med din nærmeste leder. Ta det opp i en medarbeidersamtale dersom det passer. Kanskje har lederen din gode kontakter i sitt profesjonelle nettverk.
4. Start på bunnen og jobb deg opp. I større konsern er det mulig å komme seg inn gjennom datterselskapene. De som sitter i toppen har ofte startet lavere.
Passer det for meg?
Hvis en bedrift spør deg om å sitte i styret bør du spørre deg selv, og bedriften, om hvorfor de spør akkurat deg. Hvilken kompetanse trenger styret? Er dette behovet i samsvar med din din kompetanse og det du kan tilføre?
Sørg for at du møter styreformannen før du takker ja til tilbudet. Det er viktig at du liker og respekterer måten vedkommende utfører sitt lederskap på. Styreformannen setter tonen i styreledelsen.
Les også: - Vis menneskelige sier
Når skal du takke nei?
I følge de to ekspertene kan det noen ganger være greit å takke nei til et tilbud om styreverv. Det gjelder blant annet dersom du blir en ”kompis-sitter”. Det vil si at lederne avtaler seg i mellom om å sitte i hverandres styrer.
Du kan med fordel takke nei dersom du ser at styrevervet byr på få utfordringer, eller dersom selskapet har dårlig økonomi.
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.
"